Eκδήλωση στην Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών

ImageΣτιγ­μές μο­να­δι­κές έ­ζη­σε η Δια­κί­δειος Σχο­λή πριν λίγες μέρες.Εί­ναι με­γά­λο γε­γο­νός για την Πά­τρα ό­τι εί­χα­με και­ρό να δού­με την αί­θου­σα της Δια­κι­δεί­ου Σχο­λής Λα­ού πλημ­μυ­ρι­σμέ­νη α­πό κό­σμο και μά­λι­στα των Γραμ­μά­των.

 

Αυ­τό ο­φεί­λε­ται και στην εκ­στρα­τεί­α που έ­κα­νε το νέ­ο δρα­στή­ριο Συμ­βού­λιο του πα­ραρ­τή­μα­τος Θε­ο­λό­γων στην πό­λη μας, υ­πό την προ­ε­δρί­α της Δή­μη­τρας Κόρ­δα - Κω­τσά­κη. Ο­φεί­λε­ται ό­μως και στον δια­κε­κρι­μέ­νο ο­μι­λη­τή που ε­κλή­θη να ο­μι­λή­σει στη Δια­κί­δειο στο πλαί­σιο του ε­ορ­τα­σμού της Κυ­ρια­κής της Ορ­θο­δο­ξί­ας.

 

Εί­ναι ο Πρω­το­πρε­σβύ­τε­ρος π. Νι­κό­λα­ος Λου­δο­βί­κος, κα­θη­γη­τής σε Πα­νε­πι­στη­μια­κές Σχο­λές του ε­σω­τε­ρι­κού και του ε­ξω­τε­ρι­κού, ο ο­ποί­ος με την ευ­λο­γί­α του Σε­βα­σμιω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του μας μί­λη­σε με το εν­δια­φέ­ρον πνευ­μα­τι­κό θέ­μα: “Η ε­λευ­θε­ρί­α στην πνευ­μα­τι­κή ζω­ή   της Εκ­κλη­σί­ας”.

 

Ο π. Νι­κό­λα­ος συ­νήρ­πα­σε με την ο­μι­λί­α του­ και κα­θή­λω­σε το α­κρο­α­τή­ριο: Μί­λη­σε α­πό στή­θους, φα­νέ­ρω­σε τον πλού­το της Ελ­λη­νι­κής γλώσ­σας και α­πο­κά­λυ­ψε ά­γνω­στες πλευ­ρές της πνευ­μα­τι­κής ζω­ής.

Πρώ­τα - πρώ­τα έ­δει­ξε ό­τι η ε­λευ­θε­ρί­α εί­ναι κί­νη­ση για συ­νά­ντη­ση, εί­ναι α­γά­πη και κοι­νω­νί­α, για­τί ε­λευ­θε­ρί­α εί­ναι να βγει ο άν­θρω­πος α­πό τη φι­λαυ­τί­α.

 

Ε­πει­τα πα­ρου­σί­α­σε τα δύ­ο θε­λέ­μα­τα του αν­θρώ­που Εί­ναι α) το φυ­σι­κό θέ­λη­μα: δη­λα­δή η βα­θιά ε­πι­θυ­μί­α του αν­θρώ­που να βρει την πλη­ρό­τη­τά του και β) το γνω­μι­κό θέ­λη­μα, δη­λα­δή ο τρό­πος που χρη­σι­μο­ποιεί ο άν­θρω­πος το φυ­σι­κό θέ­λη­μα.

 

Όσοι έ­χουν την α­ρε­τή της υ­πα­κο­ής δεν κα­ταρ­γούν το φυ­σι­κό θέ­λη­μα αλ­λά παι­δα­γω­γού­νται να βελ­τιώ­νουν το γνω­μι­κό θέ­λη­μα.

 

Πριν α­πό την ο­μι­λί­α η χο­ρω­δί­α του Πρω­το­ψάλ­του - κα­θη­γη­τού Α­ρι­στεί­δη Μπου­χά­γιερ, ερ­μή­νευ­σε ε­πί­και­ρους ύ­μνους.

 

Με­τα­ξύ αυ­τών που τί­μη­σαν με την πα­ρου­σί­α τους την εκ­δή­λω­ση ή­σαν, ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Πα­τρών κ. Χρυ­σό­στο­μος, ο τ. βου­λευ­τής Νί­κος Νι­κο­λό­που­λος, ο πρό­ε­δρος ΟΛ­ΠΑ Νί­κος Δού­ρος, ο α­ντι­νο­μάρ­χης υ­γεί­ας Χρί­στος Φρα­γκί­δης, ο α­ντι­δή­μαρ­χος πο­λι­τι­σμού Α­λέ­ξης Σκαρ­μέ­ας, η κα Κα­ρα­γιάν­νη εκ­πρό­σω­πος του Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη, ο Νο­μαρ­χια­κός Σύμ­βου­λος Α­ρι­στεί­δης Μπου­χά­γιερ, η Δη­μο­τι­κός Σύμ­βου­λος Μα­ριάν­να Στα­μα­τιά­δου, ο κ. Δε­λής κο­σμή­τωρ της Σχο­λής Αν­θρω­πι­στι­κών και Κοι­νω­νι­κών σπου­δών εκ­πρό­σω­πος του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Πα­τρών, ο πο­λι­τευ­τής Δημ. Τρια­ντα­φυλ­λό­που­λος κ.α.

 

Την εκ­δή­λω­ση προ­λό­γισε η νέ­α πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Θε­ο­λό­γων κα Δή­μη­τρα Κόρ­δα - Κω­τσά­κη, α­να­φε­ρό­με­νη στο γε­γο­νός της η­μέ­ρας ε­νώ δεν πα­ρέ­λει­ψε να ευ­χα­ρι­στή­σει τον ο­μι­λη­τή το­νί­ζο­ντας το κλί­μα της πνευ­μα­τι­κής παν­δαισί­ας που θα χά­ρι­ζε ο π. Νι­κό­λα­ος α­να­πτύσ­σο­ντας με πο­λύ ε­μπε­ρι­στα­τω­μέ­νο τρό­πο α­ντά­ξιο της πα­τε­ρι­κής Γραμ­μα­τεί­ας και πα­ρά­δο­σης την ω­ραιο­τά­τη ο­μι­λί­α του.

 

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

 

Συ­γκρο­τή­θη­κε σε σώ­μα με την α­κό­λου­θη σύν­θε­ση το νέ­ο Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο των κα­θη­γη­τών Θε­ο­λό­γων της πό­λε­ως μας, με­τά τις πρό­σφα­τες αρ­χαι­ρε­σί­ες:

 

Πρό­ε­δρος: Δή­μη­τρα Κόρ­δα - Κω­τσά­κη, Α­ντι­πρό­ε­δρος: Τε­ρέ­ζης Χρή­στος, Γε­νι­κή Γραμ­μα­τέ­ας: Σα­νί­δα Ε­λέ­νη, Τα­μί­ας: Τσά­κω­να Ε­λέ­νη και Μέ­λος: Μεσ­σα­λάς Νι­κό­λα­ος.  
Εμφανίσεις: 90899
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!