«Ευχαριστία, Εκκλησία, Κόσμος»

ImageΑυτό το Σάββατο 12 Απριλίου 2008, 6:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα, συνεχίζονται για όγδοη συνεχή χρονιά,

τα μαθήματα του προγράμματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

 

Η φετινή θεματική έχει ως γενικό τίτλο «Ευχαριστία, Εκκλησία, Κόσμος». Στο έκτο μάθημα εισηγητές θα είναι:

 

Ο Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, ο οποίος είναι διδάκτωρ Θεολογίας (1991), πτυχιούχος Θεολογίας (1986) και Νομικής (1982), καθηγητής της Ανώτατης Εκκλ. Ακαδημίας Αθηνών και αρχισυντάκτης του τριμηνιαίου θεολογικού περιοδικού «Σύναξη».

 

Ο κ. Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, θα εισηγηθεί το θέμα «Ευχαριστία και Ιεραποστολή».

 

Η Αιδ. Dagmar Heller, η οποία είναι πάστωρ της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας (EKD) Κοσμήτωρ του Οικουμενικού Ινστιτούτου του Bossey (Παγκόσμιο Συμβούλιου των Εκκλησιών) και Διδάκτωρ της Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

 

Η Αιδ. Dagmar Heller θα εισηγηθεί το θέμα «Κοινωνία μεταξύ διηρημένων χριστιανών; Η Ευχαριστία - ένα κρίσιμο ζήτημα στον οικουμενικό διάλογο».

 

Οι εισηγήσεις θα αρχίσουν στις 6:30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για όσους έχουν πρόβλημα πρόσβασης, στις 6:00μ.μ., θα αναχωρήσει λεωφορείο από Δημητριάδος-Τοπάλη για το Συνεδριακό Θεσσαλίας.

 

Επίσης από εφέτος, υπάρχει η δυνατότητα on-line παρακολούθησης των συνεδριάσεων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, μέσω της ιστοσελίδας www.imdradio.gr (του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Μαρτυρία», 104 FM στο Internet).

 

Την ευθύνη συντονισμού του προγράμματος έχει ο κ. Παντελής Καλαϊτζίδης, θεολόγος-πάρεδρος ε. θ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής μη Κυβερνητικής Εταιρείας ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ. Πληροφορίες: τηλ. 24210 93572-73, fax 2421077115. Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ. Θ. 1308, Τ. Κ. 38001 Βόλος, www.acadimia.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εμφανίσεις: 64604
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!