Πρόγραμμα Εκδηλώσεων "ΙΔ ΄ ΠΑΥΛΕΙΑ 2008"

Image
Φώτο: Αρχείου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Σάββατο 31 Μαΐου

 

09:00  Σύγχρονες μορφές της Εκκλησίας

Ημερίδα για τον μακάριο Γέροντα Σωφρόνιο του Έσσεξ (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Βέροια).

 

Κυριακή 1 Ιουνίου

07:00

 

Αρχιερατικό Συλλείτουργο

προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και συλλειτουργούντων Αρχιερέων από Αποστολικές Μητροπόλεις (Βήμα Αποστόλου Παύλου - Βέροια).

 

10:30 Μνημόσυνο για τον Δημήτριο Βικέλα με την ευκαιρία των εκδηλώσεων «Βικέλεια 2008» του Δήμου Βεροίας (Βήμα Αποστόλου Παύλου - Βέροια).

 

12:00 Πολίτης του κόσμου Λήξη Διεθνούς Συνεδρίου και απονομές βραβείων πανελλήνιου λογετεχνικού διαγωνισμού Ολυμπιακής Στέγης Δημητρίου Βικέλα σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας (Χώρος Τεχνών Βέροια).

 

13:00 Grand Prix σκακιού σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Βεροίας (Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά Καστανιά) 20:00 Ελεγεία για τον ξένο και αδελφό Εκδήλωση για την έναρξη των ΙΔ΄ Παυλείων, τη λήξη του πνευματικού και κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως και απονομή διακρίσεων του Παύλειου διαγωνισμού φωτογραφίας και του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 5Χ5 του Γραφείου Νεότητας. Συμμετέχει η χορωδία της Αδελφότητας «Ελπίδα» (Ανοικτό Θέατρο Άλσους - Βέροια).

 

Δευτέρα 2 Ιουνίου

18:00 Παιδιά και περιβάλλον Παιδική παράσταση θεάτρου σκιών (Προαύλιο 1ου Δημοτικού Σχολείου  Αλεξάνδρεια).

 

Τρίτη 3 Ιουνίου

07:00 Ξενοφοβία : Μία ποιμαντική πρόκληση, Ημερίδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως (Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Τρίκαλα).

 

Πέμπτη 5 Ιουνίου

20:00 Ο Ύμνος της αγάπης Συναυλία Τρίφωνης Μικτής Χορωδίας του Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Βεροίας, με βάση τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου (Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άγιος Γεώργιος Δήμου Δοβρά).

 

21:30 Οι 10 πληγές του περιβάλλοντος Εκδήλωση του συλλόγου Vermount σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας, με την ευκαιρία  της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροια).

 

Παρασκευή 6 Ιουνίου

09:00 Ο πνευματικός πολιτισμός της Βέροιας στον κόσμο των παλαιτύπων Επιστημονική Διημερίδα για τα «παλαίτυπα» της Βέροιας, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και το  Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (Ι.Ε.Θ.Π.), (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροια).

 

18:00 Συνέχεια Επιστημονικής Διημερίδας (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροια).

 

Σάββατο 7 Ιουνίου

09:00 Συνέχεια και λήξη της Επιστημονικής Διημερίδας (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροια).

 

20:00 Να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις ...

Έκθεση έργων της Σχολής υαλογραφίας (Vitro) και ψηφιδογραφίας της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτσμού Βεροίας (Φουαγιέ Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών - Βέροια).

 

Κυριακή 8 Ιουνίου

21:00 Το Ρουμλούκι Παρουσίαση εκδόσεως της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) Ν. Ημαθίας για το γλωσσικό ιδίωμα του Ρουμλουκιού (Αίθουσα Επισκοπείου Αλεξάνδρεια)

 

Δευτέρα 9 Ιουνίου

21:00 Νέοι Σολίστες

Μαθητική επίδειξη της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως (Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Βέροια).

 

Τρίτη 10 Ιουνίου

19:00 Ένας αλλογενής άγιος Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίου Λουκά (Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά).

 

Τετάρτη 11 Ιουνίου

21:00 Με τα φτερά της ελληνικής μουσικής, Παρουσίαση του βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νάουσας, με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του τοπικού παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ναούσης και της χορωδίας «Δομέστιχοι της Δράμας» (Δημοτικό Θέατρο Νάουσα).

 

Πέμπτη 12 Ιουνίου

07:30 Ξενοφοβία : Ένα σύγχρονο φαινόμενο, Ημερίδα πρεσβυτέρων της Ιεράς Μητροπόλεως (Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρός).

 

Παρασκευή 13 Ιουνίου

21:00 Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Προβολή πολυμορφικού δίσκου (DVD) για τις περιοδείες του Αποστόλου Παύλου και συναυλία με ύμνους του Αποστόλου Παύλου (Αίθουσα Δημαρχείου Πλατύ).

 

Τετάρτη 18 Ιουνίου

21:00 Βυζαντινοί Ύμνοι.

Συναυλία των καθηγητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως (Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας - Χαλάστρα).

 

Πέμπτη 19 Ιουνίου

20:00 Εργαζόμενες Μετανάστριες, Συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων (Ε.Ε.Γ.Θ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ν. Ημαθίας (Αίθουσα Εκδηλώσεων Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βέροια).

 

21:00 «Καβασίλεια» Πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων (Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Καβάσιλα).

 

Παρασκευή 20 Ιουνίου

07:00 Η Αγία Γραφή στον σύγχρονο κόσμο.

Επιστημονική Ημερίδα θεολόγων καθηγητών των γυμνασίων και λυκείων Ν. Ημαθίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαιδεύσεως Ν. Ημαθίας (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).

 

10:00 Αγία Γραφή, Ο αγώνας της ελπίδας Έκθεση για τα αρχαία χειρόγραφα και τις σύγχρονες μεταφράσεις της Αγίας Γραφής σε συνεργασία με την Ελληνική Βιβλική Εταιρεία (Φουαγιέ Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών - Βεροία).

 

Σάββατο 21 Ιουνίου

10:30 Κατήχηση και πολυπολιτισμικότητα, Ημερίδα κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως (Αίθουσα Δημαρχείου Βεργίνα).

 

20:00 Το «σπίτι» ενός πρόσφυγα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου (Κεντρική Πλατεία Πλατύ).

 

Κυριακή 22 Ιουνίου

20:00 Γνωριμία και διάλογος με τον άρχοντα πρωτοψάλτη Χαρίλαο Ταλιαδώρο Ημερίδα Ιεροψαλτών και συνεστίαση (Δημοτικό Περίπτερο «Κιόσκι» Νάουσα).

 

Δευτέρα 23 Ιουνίου

20:00 Η Εκκλησία «στρατευομένη» Παρουσίαση του έργου και των δραστηριοτήτων της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Στρατού (Χώρος Τεχνών - Βέροια).

 

21:00 «Ευστάθιος Χωραφάς» Καλλιτεχνική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας (Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βέροια).

 

Τετάρτη 25 Ιουνίου

21:00 Μνήμη μου σε λένε Πόντο

Εκδήλωση αφιερωμένη στον καλλιτέχνη Χρύσανθο υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας (Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αλεξάνδρεια).

 

Πέμπτη 26 Ιουνίου

09:00 Ξενοφοβία και φιλαδελφεία κατά τον Απόστολο Παύλο Έναρξη Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροια) Έτος Αποστόλου Παύλου 2008.

 

11:30 Παρουσίαση επετιακού πολυμορφικού δίσκου (DVD) για το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου από τη Βέροια (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροια).

 

18:30 Συνέχεια Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροια).

 

21:00 Ανέστιος σε ξένη γη Πολυφωνικό δρώμενο σε μουσική σύνθεση Μίμη Πλέσσα και ποίηση Δημήτρη Μπρούχου  (Χώρος Τεχνών Βέροια).

 

Παρασκευή 27 Ιουνίου

 

09.30 & 18.30

Συνέχεια Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροια).

 

21.00 Αποστολική μαρτυρία Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Σωσιπάτρου του Βεροιέως, μαθητή και συνεργού του Αποστόλου Παύλου (Πάρκο Συνοικισμού Προμηθέα Βέροια).

 

Σάββατο 28 Ιουνίου

09.30 Συνέχεια και λήξη Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου (Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροια).

 

19.30 Πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Αποστόλου Παύλου με την παρουσία Αρχιερέων και Εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Εκκλησιών (Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Βέροια).

 

Κυριακή 29 Ιουνίου

 

07.00 Όρθρος και Διορθόδοξο Αρχιερατικό Συλλείτουργο με την παρουσία Αρχιερέων Εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Εκκλησιών (Ιερός Μητροπολιτικός Ναός  Βέροια).

 

19.30 Λιτανεία και Πανηγυρικός Εσπερινός με διορθόδοξη Αρχιερατική Συγχοροστασία (Βήμα Αποστόλου Παύλου Βέροια).

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Ειδικά όμως για την είσοδο στον Χώρο Τεχνών Βεροίας είναι απαραίτητη η ειδική κάρτα εισόδου.

 

Προσκλήσεις και κάρτες εισόδου για όλες τις εκδηλώσεις υπάρχουν στο βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως (Βενιζέλου 29 τηλ. 23310. 20951).

 

Όλες οι εκδηλώσεις που στεγάζονται στον Χώρο Τεχνών και στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών συνδιοργανώνονται με τον Δήμο Βέροιας.
Εμφανίσεις: 64604
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!