Αντιδράσεις για την μη τέλεση γάμου σε εξωκλήσια

ImageΈντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία σταλθεί σε όλες τις εκκλησίες Ελλάδος

και ειδικά σε νησιωτικές περιοχές, σχετικά με την απαγόρευση τελέσεως γάμων σε εξωκλήσια.

 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με απόφαση της στις 8 Μαΐου 2008 είχε τονίσει πως: « Η ΔΙΣ Μετά από αναφορά σχετικά με το θέμα της τελέσεως των Ιερών Μυστηρίων στα λεγόμενα «Κτήματα», εμμένει στην παλαιότερη απόφασή της, ότι τα Ιερά Μυστήρια θα τελούνται εντός των Ενοριακών Ιερών Ναών για να διαφυλαχθεί η ιερότητα αυτών».

 

Πολλοί είναι όμως αυτοί που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την απόφαση αυτή, τονίζοντας πως αυτό δημιουργεί προβλήματα σε ζευγάρια που είχαν διαλέξει κάποιο εξωκλήσι για να νυμφευθούν.

 

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Βλαχογιάννη ο οποίος δήλωσε τα εξής: « Η απόφαση αυτή βεβαίως θα είναι ένα πλήγμα για πολλά νησιά, και κυρίως για το νησί της Πάρου που φημίζεται για τους παραδοσιακούς γάμους σε εξωκλήσια".

 

Τέλος να αναφερθεί πως πολλά είναι εκείνα τα ζευγάρια τα οποία, έχουν κάνει τάμα να νυμφευθούν σε κάποιο νησιωτικό εξωκλήσι, κάτι που δεν μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν.

Εμφανίσεις: 85361
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!