Επιστολή Πατρών Χρυσόστομου στον Πρωθυπουργό

ImageΈγγραφο προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κώστα Καραμανλή, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος , με το οποίο ζητάει να κηρυχθή σεισμόπληκτος ο Νομός Αχαΐας.

 

Το έγγραφο έχει ως εξής:

 

Εξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ, χαίρετε εν Κυρίω,

 

Μετά τον φοβερό σεισμό ο οποίος έπληξε τους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας επικοινωνώ μαζί σας, ως Μητροπολίτης της πληγείσης περιοχής Αχαΐας, ενώνων την φωνήν μου μετά των λοιπών Αρχών και Φορέων του Νομού και του τόπου μας και εκφράζων το αίσθημα του συνόλου του Λαού, ο οποίος δοκιμάζεται εξ’ αιτίας των καταστροφών, οι οποίες προεκλήθησαν.

 

Κατ’ αρχάς Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον της Πολιτείας ευθύς μετά τον σεισμό και για τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

 

Όμως δια της παρούσης, εκτός των ανωτέρω, έρχομαι να Σας παρακαλέσω, όπως ο Νομός Αχαΐας κηρυχθή σεισμόπληκτος καθώς οι προκληθείσες ζημιές είναι πολύ μεγάλες και ξεπερνούν τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει κατ’ αρχάς.

 

Σημειωτέον ότι ο Νομός μας ανήκει στις πτωχότερες περιοχές της χώρας, αφού μαστίζεται από την ανεργία, ένεκα της αποβιομηχανοποίησης της περιοχής.

 

Για την Αχαΐα, η οποία εδέχθη και το περυσινό πλήγμα, όπως και ο Νομός Ηλείας, από τις πυρκαγιές, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις ανασυγκρότησής της.

 

Η απόφαση αυτή, της κηρύξεως δηλαδή του Νομού Αχαΐας ως σεισμοπλήκτου, θεωρούμε ότι είναι χρέος της Πολιτείας, αφ’ ενός μεν προκειμένου να ενταχθούν οι πληγέντες, στις ευεργετικές ρυθμίσεις που προκύπτουν από την τοιαύτη απόφαση, αφ’ ετέρου δε ηθικό χρέος έναντι του φιλοπροόδου και ευγενούς Αχαϊκού Λαού.

 

Ευχόμενος πλουσίαν την χάριν και την ευλογίαν του Κυρίου εφ’ Υμάς, διατελώ,

 

Μετά της εν Κυρίω αγάπης και τιμής

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Εμφανίσεις: 53984
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!