Ταμείο υπέρ των σεισμοπλήκτων η Ι.Μ.Πατρών

ImageΙδρύθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, Ταμείο υπέρ των σεισμοπλήκτων Ιερών Ναών της Επαρχίας μας και ανοίχτηκε λογαριασμός στην Αχαϊκή Τράπεζα για την κατάθεση χρηματικών ποσών. Ο λογαριασμός είναι ο εξής:

 

«Ιερά Μητρόπολις Πατρών. Υπέρ σεισμοπλήκτων Ιερών Ναών 1010004457600-6 ».

 

Την ίδρυση του εν λόγω Ταμείου, ανήγγειλε ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του στην Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πατρών.

 

Επίσης σε κάθε Ιερό Ναό για τον ίδιο σκοπό, για τους σεισμόπληκτους δηλαδή Ιερούς Ναούς, θα υπάρχη ειδικό κυτίο, δίπλα από το κυτίο του Φιλοπτώχου.

 

Ο Σεβασμιώτατος, έκανε έκκληση στον ευσεβή Λαό, να έλθη αρωγός στην προσπάθεια αυτή της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να ανοικοδομηθούν οι σεισμόπληκτοι Ιεροί Ναοί μας.

 

Επίσης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιος Σουφλιάς, ύστερα από την επιστολή προς αυτόν του Σεβασμιωτάτου για τα  θέματα των σεισμών.

 

Ο Σεβασμιώτατος, εξέθεσε στον κ. Υπουργό τις θέσεις του και τις απόψεις του για το θέμα και ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα ενέργειες.

 

Παρεκάλεσε τον Υπουργό να αυξήση την επιχορήγηση για τους πληγέντες Ιερούς Ναούς, ενώ ο Κύριος Υπουργός, υπεσχέθη ότι θα εξετάση ευμενώς το αίτημα του Μητροπολίτου, ώστε οι Ιεροί Ναοί να τύχουν μεγαλυτέρας επιχορηγήσεως, από έκείνη των 500 €  ανά τετραγωνικό, η οποία έχει ήδη εξαγγελθή, για την αποκατάσταση των ζημιών.

 

Επίσης με τον Σεβασμιώτατο επικοινώνησε και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου και με εντολή του κ. Υπουργού μετέφερε στον Σεβασμιώτατο, ότι ελήφθησαν οι προς τον κ. Υπουργό επιστολές του Σεβασμιωτάτου, αφ’ ενός μεν για την κήρυξη του Νομού ως σεισμοπλήκτου, αφ’ ετέρου δε για την αντιμετώπιση της καταστάσεως των σεισμοπλήκτων Ιερών Ναών της Αχαΐας, οι οποίοι είναι πάνω από 45.

 

Ο κ. Υπουργός εμήνυσε δια του Διευθυντού του Γραφείου του στον Μητροπολίτη, ότι θα βοηθήση προς πάσαν κατεύθυνση, ώστε να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα.

 

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε, παρεκάλεσε να καταβληθούν, εκ μέρους του κ. Υπουργού, έτι περαιτέρω οι απαραίτητες προσπάθειες και διαμεσολαβήσεις, ώστε να προχωρήσωμε στην αποκατάσταση των ζημιών και στην ανοικοδόμηση των Ιερών Ναών μας.

 

Σύσκεψη με τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Παντανάσσης και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, είχε ο Σεβασμιώτατος, για την αντιμετώπιση της εκτάκτου καταστάσεως, η οποία δημιουργήθηκε στον Ναό της Παντανάσσης Πατρών μετά τους σεισμούς, αφού ο Ναός υπέστη μεγάλες ζημιές και έκλεισε έως ότου επισκευασθή.

 

Απεφασίσθη να τοποθετηθή λυόμενος Ιερός Ναός στην πλατεία έμπροσθεν του Ιερού Ναού, ώστε να τελούνται η Θεία Λειτουργία και οι Ιερές Ακολουθίες, έως ότου επεσκευασθή ο Ιερός Ναός και επιτραπή η λειτουργία του.

 

Η λύση αυτή εκρίθη απαραίτητη προκειμένου να συνεχίση την λειτουργία της η Ενορία και να εξυπηρετούνται πνευματικώς οι ευσεβείς χριστιανοί, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παντάνασσα.

 

Τέλος με τις επισκέψεις του και την ηθική και υλική του συμπαράσταση συνεχίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος να βρίσκεται κοντά στο Ποίμνιο του, που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται εξ’ αιτίας του φοβερού σεισμού της 8ης Ιουνίου 2008. Κλιμάκια με Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές και σε συνεργασία με τους υπευθύνους των Δήμων κάθε περιοχής, μεταφέρουν βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης.
Εμφανίσεις: 20639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!