Εορτασμός της Παναγίας Εικονίστριας Σκιάθου

ImageΤο Σάββατο 5 Ιουλίου 2008 και την Κυριακή 6 Ιουλίου 2008 στη Σκιάθο γιορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο, με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη η εύρεση της Θαυματουργού Εικόνος

της Παναγίας της Εικονίστριας, Πολιούχο της Σκιάθου.

 

Συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα έγινε ο Μικρός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και στη συνέχεια ακολούθησε λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνος έως τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου (Παναγία Λιμνιά).

 

Στις 8:00 μ.μ. έγινε η Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαλκίδας- Ιστιαίας- και Β. Σποράδων κ .κ. Χρυσόστομο, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσου αλλά και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Κρήτης κ. Ανδρέα.

 

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και ακολούθησε Λιτανεία στην πόλη της Σκιάθου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου.

 

Το βράδυ της ίδιας μέρας έγιναν οι χαιρετισμοί στην Πολιούχο και Προστάτη της Σκιάθου, θαυματουργό Παναγία Εικονίστρια, στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών.

 

Την εοερτή παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Φώτης Ζεμπέκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Προϊστάμενοι Αρχών και Υπηρεσιών του νησιού καθώς και πλήθος κόσμου.
Εμφανίσεις: 57137
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!