Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κορίνθου

Image
Ο μακαριστός Μητρ. Κορίνθου
Το Σάββατο 16 Αυγούστου, συμπληρώνονται δύο χρόνια από το θάνατο του Μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονος, που διαποίμανε

την Εκκλησία της Κορίνθου για σαράντα και πλέον χρόνια.

 

Για το λόγο αυτό η Μητρόπολη, τιμώντας τη Μνήμη του, την Κυριακή 17 Αυγούστου ε.ε. θα τελέσει στο Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου Μνημόσυνο.

 

Παράλληλα και την αυτή Κυριακή, με εντολή της Ιεράς Μητροπόλεως, θα τελεσθεί Επιμνημόσυνος Δέησις, σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της Κορινθίας.

 

Σημειώνουμε επίσης, ότι την 18ην Αυγούστου ε.ε. ο Μητροπολίτης μας, συνοδευόμενος από 15 Ιερείς μας, θα μεταβούν στο νησί της Λέσβου και στην εκεί Ιερά Μονή Λειμώνος, όπου έχει ενταφιασθεί ο Μακαριστός Παντελεήμων, και θα τελέσουν Τρισάγιο επί του τάφου του.

 

Η ενέργεια αυτή του Επισκόπου μας, και των συνοδών του Ιερέων θέλει διά της αλληλοσυγχωρήσεως και της συγνώμης να δώσει τέλος σε μιά εποχή που πολλούς έθλιψε και σκανδάλισε και να σημάνει για άλλη μια φορά ότι μόνο η αγάπη έχει θέση στις ιερατικές συνειδήσεις που έτσι απερίσπαστα θα επιδοθούν στο ειρηνικό και ψυχοσωστικό έργο τους προς την Εκκλησία και το λαό της Κορινθίας μας.
Εμφανίσεις: 58932
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!