Η Ζάκυνθος εορτάζει τον Πολιούχο της Αγ. Διονύσιο

ImageΚατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2008 η Ζάκυνθος εορτάζει με κάθε επισημότητα την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του Ιερού Λειψάνου του Προστάτη

και πολιούχου της Αγίου Διονυσίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

 

Την Παρασκευή 22 Αυγούστου και ώρα 8 το απόγευμα θ γίνει η επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄, στον Ιερό Ναό του Πολιούχου μας, όπου θα τελεστεί Δοξολογία.

 

Το Σάββατο 23 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η επίσημη Κάθοδος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό.

 

Αμέσως μετά θα επακολουθήσει Δοξολογία με περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνέχεια θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

 

Την Κυριακή 24 Αυγούστου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία.

 

Το πρωί ώρα 07:30, θα αρχίσει Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

Την Τρίτη 26 Αυγούστου, ώρα 8:30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, ώρα 11, περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και εναπόθεση Του στην Ιερή Λάρνακα.

 

Την Ιερή Πομπή θα πλαισιώνουν έξω από τον Ναό, άγημα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού, οι Φιλαρμονικές των Δήμων Ζακυνθίων, Αλύκων, Αρκαδίων και Λαγανά, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

 

Τέλος Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ορίζονται ο Παν. Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ξένος και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καποδίστριας, Πρωτοσύγκελλος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αντίστοιχα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.
Εμφανίσεις: 49538
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!