Υποδοχή λειψάνου στον Αγ. Δημήτριο Πειραιώς

ImageΜε ιδιαίτερη χαρά και μεγαλοπρέπεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, οι Ιερείς και ο λαός της ενορίας του Αγίου Δημητρίου αλλά και της πόλεως του Πειραιώς, θα υποδεχθεί μεθαύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  και ώρα 5.30μ.μ. τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, συνοδευόμενο  από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας Αρχιμ. Δαμασκηνό Γαβαλά απ΄όπου και προέρχεται, στον  προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού στο πλαίσιο «της εβδομάδος Αγίου Δημητρίου» (22-28 Οκτωβρίου)  που πραγματοποιείται στον ιερό ναό με την ευκαιρία της εορτής του προστάτου Αγίου μας.

 

Μετά την άφιξη του ιερού λειψάνου θα ακολουθήσει Εσπερινός, ο Παρακλητικός Κανόνας τού  Αγίου  Δημητρίου και τέλος θα λάβει χώρα ομιλία με ομιλητή τον ρχιμ. Δαμασκηνό Γαβαλά, Ηγούμενο Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας.

Το βράδυ στις 9.μμ θα γίνει η τέλεση της αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου με την ευκαιρία της μνήμης του.

 

Η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Αγίου Δημητρίου και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου θα γίνει το Σάββατο 25 Οκτωβρίου . Στον Πανηγυρικό  Εσπερινό  θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

 

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008 στις 7:00 π.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου και η θεία λειτουργία ενώ στις 6:00 μ.μ. θα γίνει η ακολουθία του Μεθεόρτιου Εσπερινού και των εγκωμίων του Αγίου. Η προσκύνηση του ιερού λειψάνου θα πραγματοποιείται το πρωί 7: 00 με 12:00 και το απόγευμα 4:30 μέχρι το τέλος των λατρευτικών ή άλλων ευκαιριών που αναφέρονται σε πρόγραμμα.

 

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ναό του Αγίου Δημητρίου ως την Τρίτη 28 Οκτωβρίου το μεσημέρι. Στον Ιερό Ναό θα πραγματοποιηθούν λατρευτικές, πολιτιστικές και νεανικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου. Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες θα δίνονται στα τηλέφωνα αλλά και στον Ναό μας : Αγίου Δημητρίου 166, ΤΚ 18544 Τηλ.: 214614658, 2104616540 – fax:  2104635215 
Εμφανίσεις: 54495
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!