Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος εγκαινίασε Ιερό Ναό

Image
Η έκχυση του Αγίου Μύρου
Σήμερα Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζων ομώνυμο του Αγίου Ανδρέου Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης.

 

Ο Μητροπολίτης μας, είχε μάλιστα την πρόνοια, να τελέσει την ημέρα αυτή της Πανηγύρεως και τα Εγκαίνια του νεόδμητου αυτού Ιερού Ναού καταθέτοντας, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, τμήμα των  Ιερών Λειψάνων (τα οποία μετέφερε στο Μοναστήρι την προηγουμένη ημέρα, Σάββατο 29 Νοεμβρίου, πριν την Ακολουθία του Εσπερινού) των Αγίων Αναργύρων, της Αγίας Μαρίνης, των Αγίων πέντε Νεομαρτύρων των εν Σαμοθράκη και του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στην Αγία Τράπεζα και καθιερώνοντας με Άγιο Μύρο όλον τον Ναό.

 

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας των Εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος έδιδε εξηγήσεις στους χριστιανούς περί των τελουμένων, μνημόνευσε τους κεκοιμημένους αλλά και ζώντες κτήτορές Του και τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών, πολλοί εκ των οποίων για πρώτη φορά συμμετείχαν σ’ αυτή την μοναδική για την ιστορία κάθε Ιερού Ναού ημέρα και Ακολουθία των Εγκαινίων.

 

 

Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλλαν με κατάνυξη οι Μοναχές της Ιεράς Μονής, υπό τη σεβαστή και εκλεκτή Γερόντισσα Φεβρωνία, οι οποίες με γνήσιο μοναχικό πνεύμα διακονούν το Θεό και τους ανθρώπους, προσευχόμενες συνεχώς για τη σωτηρία του κόσμου και επιτελούσες (όπως όλες οι Ιερές Μονές) και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

 

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέου είναι ο 32ος τον οποίον εγκαινιάζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στα επτά χρόνια της Αρχιερατείας του, δείγμα και αυτό της αγάπης του για τις Εκκλησιαστικές Ακολουθίες και ευρύτερα τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας.
Εμφανίσεις: 44427
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!