O Λούμπλιν Άβελ στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

ImageΜε χαρά και ενθουσιασμό η Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος υποδέχθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Λούμπλιν και Χελμ κ. Άβελ, της Εκκλησίας της Πολωνίας, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου, δια να προστεί των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη των Αγίων, Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Άβελ αφίχθη στον Άγιο Κωνσταντίνο την Τετάρτη το απόγευμα συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο του π. Ανδρέα και τον π. Πολύκαρπο Δημητριάδη από την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας. Το βράδυ ο Πολωνός Ιεράρχης, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και την κυριώνυμο ημέρα Πέμπτη 21 Μαΐου, προέστη της Θείας Λειτουργίας.

 

Ο Ποιμενάρχης μας στην προσφώνησή του καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Άβελ και εξέφρασε την χαρά του, που ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή του έδωσε την ευκαιρία στο χριστεπώνυμο πλήρωμα να ζήσει την διάσταση της Εκκλησίας, η οποία επεκτείνεται από περάτων έως περάτων της Οικουμένης.

 

Ακολούθως αναφέρθηκε στους αγίους και τους ήρωες της Φθιώτιδος και εξήρε το φρόνημα του λαού, ο οποίος είναι ζυμωμένος με την πίστη και την φιλοπατρία.

 

Ακόμη, τον παρεκάλεσε να διαβιβάσει την αγάπη, τον σεβασμό και την εκτίμηση του κλήρου και του λαού προς τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, τον διαβεβαίωσε ότι η Μητρόπολη Φθιώτιδος είναι ανοιχτή σε κάθε βοήθεια και συνεργασία με την Μητρόπολη Λούμπλιν και Χελμ και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως, 50 παιδιά από την Πολωνία.

 

Κλείνοντας, αφού του ευχήθηκε να έχει υγεία και δύναμη στο δύσκολο έργο του, του προσέφερε ως αναμνηστικά δώρα της επισκέψεώς του, αρχιερατικό πετραχήλι και ωμοφόριο, το αγαλματίδιο του Αθανασίου Διάκου και το Μετάλλιο της Μητροπόλεώς.

 

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Άβελ στην αντιφώνησή του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευγενική του πρόσκληση να συμμετάσχει στην πανήγυρη του Αγίου Κωνσταντίνου, για τα πολύτιμα δώρα και την αβραμιαία φιλοξενία, αναφέρθηκε στις ταλαιπωρίες της Εκκλησίας της Πολωνίας από τις επιθέσεις της Ουνίας και του Ρωμαιοκαθολικισμού.

 

Κλείνοντας, προσεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας να επισκεφθεί την Μητρόπολή του στην Πολωνία, για να ανταποδώσει την φιλοξενία και του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο μία εικόνα της Παναγίας, ακριβές αντίγραφο θαυματουργικής εικόνος, που ευρίσκεται στην επαρχία του.

 

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Άβελ προσεφώνησε και ο Δήμαρχος Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Ψαθάς, ο οποίος αφού τον ευχαρίστησε που με την παρουσία του ελάμπρυνε την εορτή της ενορίας, του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα και ένα λεύκωμα του Δήμου.

 

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Άβελ ανταποδίδοντας προσέφερε στον Δήμαρχο Αγίου Κωνσταντίνου μία εικόνα της Παναγίας.

 

Μετά την Θεία Λειτουργία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε μικρή δεξίωση, ενώ το μεσημέρι ο κ. Δήμαρχος παρέθεσε γεύμα.

 

Κατά την διάρκεια του γεύματος προσήλθε και ο Νομάρχης Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Χειμάρας, προκειμένου να γνωρίσει και να χαιρετήσει τον Σεβασμιώτατο κ. Άβελ. Είχαν δε την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί θέματα της Εκκλησίας και της Πολιτείας της Πολωνίας.

 

Στις Ακολουθίες παρέστησαν ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κώστας Σταϊκούρας, οι Βουλευτές κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και κα. Τόνια Αντωνίου, οι Δήμαρχοι Αγίου Κωνσταντίνου, Αταλάντης, Καμένων Βούρλων, Μώλου και Δαφνουσίων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Πατίτσας, ο Λιμενάρχης Αγίου Κωνσταντίνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κωνσταντίνου και πλήθος κόσμου.

 

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Άβελ στη Φθιώτιδα άνοιξε το δρόμο για μία αγαστή και ειλικρινή συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με την Εκκλησία της Πολωνίας. 
Εμφανίσεις: 43212
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!