Ανακοίνωση Ι.Μ. Κορίνθου για "ψευδοκληρικό"

Image
Ο Κορίνθου Διονύσιος
Επειδή τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες είναι στραμμένα στον Νομό μας με αφορμή κάποιον «δήθεν» παλαιοημερολογίτη ιερέα,

ο οποίος δρα στην περιοχή της Νεμέας και επειδή το θέμα λαμβάνει διαστάσεις, η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου (αν και ουσιαστικά για τους πιστούς της Κορινθίας υπό τον Κανονικό και Νόμιμο Μητροπολίτη Κορίνθου ΔΙΟΝΥΣΙΟ δεν υφίσταται ζήτημα, αφού καλώς αυτοί γνωρίζουν τον Επίσκοπο τους ως και τους υπ’ αυτόν ιερείς οι οποίοι εκδαπανώνται στην διακονία τους), επιθυμεί να επεξηγήσει εις το πλήρωμα των χριστιανών ότι ο εν λόγω φερόμενος «κληρικός», είναι παντελώς άγνωστος σε μας.

 

Δεν ανήκει στην δύναμι των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, ούτε το επ᾿ ονόματι «της Παναγίας Γιάτρισσας» «Μοναστήρι του» είναι Μονή ή Ησυχαστήριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που έχει συσταθεί σύμφωνα με τους Ι. Κανόνες και τους Νόμους του Κράτους.

 

Ανήκει στην παράταξη του υπό τον τίτλο «Νεμέας και πάσης Κορινθίας» «Μητροπολίτου» όπως δηλώνεται και στο Εγκόλπιο Ημερολόγιο της παράταξής τους και η οποία είναι μία από τις έξι (6) παλαιοημερολογίτικες ομάδες που δυστυχώς υπό «ψευδοεπισκόπους» «δραστηριοποιούνται» - με την ΑΝΟΧΗ των Αρχών -  στον Νομό μας και εκμεταλλεύονται την πίστη των αφελών.

 

Κατόπιν αυτού εφιστάται η προσοχή των πιστών στο να μην παρασύρονται  απο «ψευδοεπισκόπους», «ψευδοκληρικούς» ή «Μοναχούς» που λόγω της μικρής αποστάσεως απο την Αθήνα πλυμμήρισαν τον τόπο μας απο δήθεν «μοναστήρια» και τάχα αγίους ανθρώπους!!!

 

Ιδιαίτερα μάλιστα χρειάζεται προσοχή σ᾿ αυτούς τους αγνώστου προελεύσεως ψευδοπαπάδες οι οποίοι με πρόσχημα ότι μόνον αυτοί είναι οι «γνήσιοι» και οι «κανονικοί» εμπορεύονται την πίστη, διαλαλούν το «εμπόρευμα» της ευλαβείας τους και εμφανίζονται ως τάχα «χαρισματούχοι».

 

Έτσι ξεπουπουλιάζουν τα πορτοφόλια των αφελών, κι αφήνουν ψυχικά και σωματικά ερείπια τα θύματά τους με την απορία ποίος θα τους προστατέψει από την αγυρτεία τους;

 

Γι᾿ αυτό συνιστάται στους χριστιανούς μας να εμπιστεύονται τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τους οποίους και γνωρίζουν και οι οποίοι λειτουργούν Κανονικώς υπό τον Επίσκοπό τους και μνημονεύουν αυτόν σε όλες τις Ιεροπραξίες, που τελούνται εξ ονόματός Του και έχουν την σφραγίδα της χάριτος του Θεού και μόνον αυτούς.

 

Επίσης γνωστοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση οτι η αρετή και η αγιότητα στον χώρο της Εκκλησίας δεν διαφημίζονται ούτε υπάρχουν ιερείς, οι οποίοι ως προς την Ιερατική τους χάρι έχουν κάτι περισσότερο ή ιδιαίτερο από άλλους.

 

Η χάρη της Ιεροσύνης είναι κοινή και ανεξάληπη για όλους τους Κανονικούς Κληρικούς.  Ενώ η αγιότητα όπως και οι αρετές έχουν σχέση με την προσωπική ζωή του κάθε ιερέα όπως και κάθε πιστού.

 

Μιά άλλη παράμετρος του θέματος η οποία επιτρέπει σε κάθε «ψευδορασοφόρο» να δρά στον τόπο μας ανενόχλητα και προκλητικά είναι η ΑΝΟΧΗ και η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΡΧΩΝ.

 

Πολλές φορές οι Αρχές μας αντί να τούς συλλάβουν και να τούς ελέγξουν για την έκνομη δραστηριότητά τους, τούς δέχονται στα Γραφεία τους, τους προσφωνούν «Σεβασμιωτάτους» κ.λ.π., τους επισκέπτονται στα «Μοναστήρια» μετέχουν στις Εκδηλώσεις τους, φωτογραφίζονται μαζί τους, τους ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ στις «δραστηριότητές» τους, και τέλος ενώ γνωρίζουν ότι αυτοί αντιποιούνται το σχήμα του Ορθοδόξου Κληρικού τους απονέμουν και τιμές.

 

Για όλα αυτά πολλές φορές έχει εκφραστεί, στους αρμοδίους, η δυσφορία της Εκκλησίας, πλην ματαίως...

 

Τους εμποδίζουν, ισχυρίζονται, οι διατάξεις του Συντάγματος και των Νόμων περί ανεξιθρησκείας γι᾿ αυτό δεν ακούουν εμάς!!! (Αλήθεια τους σχετικούς Νόμους και τα Προεδρικά Διατάγματα δεν πρέπει να τα γνωρίζουν και να τα εφαρμόζουν; Κι᾿ αν δεν τα εφαρμόσουν σε τέτοιου είδους περιπτώσεις πότε θα τα εφαρμόσουν;).

 

Αλλά άλλο ΓΝΩΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ καί άλλο ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ αφ᾿ ενός ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΦΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥΣ, αφ᾿ ετέρου.

 

Μετά απο αυτά απευθυνόμεθα πλέον στούς Χριστιανούς μας και μόνο για την ορθή πίστη τους λέμε, Χριστιανοί μας: Ο Ιησούς Χριστός στο Ευαγγέλιο ιδιαιτέρως τονίζει: «...βλέπετε μη τις υμάς πλανήση... πολλοί ψευδοπροφήται εγερθήσονται και πλανήσουσι πολλούς» (Ματθ. κδ’, 4, 11).

 

Ο δε απόστολος της Εκκλησίας μας ο Παύλος αφού τους παρομοιάσει με «προβατόσχημους λύκους» συμπληρώνει «οι γαρ τοιούτοι ψευδαπόστολοι, εργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εις αποστόλους Χριστού» (Β’ Κορ. ια’, 13).

 

Γι᾿ αυτό «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου».
Εμφανίσεις: 62048
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!