Επίσκεψη Ρωμαιοκαθολικών στον Κορίνθου Διονύσιο

ImageΧθες, Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου επίσημη επίσκεψη του Ειδικού Απεσταλμένου της Α.Α. του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στην Ελλάδα Εκλαμπρότατου Καρδιναλίου Josef Tomko καί του Αρχιεπισκόπου Patrick Coveney, Αποστολικού Νούντσιου (πρέσβεως) στην Ελλάδα, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο επ᾿ ευκαιρία της λήξεως των εορταστικών εκδηλώσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δια την συμπλήρωση δύο χιλιάδων (2000) ετών από την γέννηση του Απ. Παύλου.

 

Μετά το πέρας της συζητήσεως κατευθύνθηκαν οι Ρωμαιοκαθολικοί  Αξιωματούχοι προς τον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου, όπου συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία 25 Ρωμαιοκαθολικών ιερέων υπό τον Αρχιεπισκόπον του Μπάρι, οι οποίοι στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών είχαν προγραμματισμένη επίσκεψη στους τόπους που βάδισε ο Απόστολος Παύλος.

 

Εκεί ξεναγήθηκαν στον Ι. Ναό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

 

Αμέσως μετά ακολούθησε μεταφορά όλων των ανωτέρω εις τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και ξενάγηση τόσο στο Βήμα του Γαλλίωνος όσο και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους.

 

Τέλος η επίσημη επίσκεψη των Ανωτάτων Ρωμαιοκαθολικών Αξιωματούχων ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος από τον ποιμενάρχη μας στην προσφάτως ανακαινισθείσα αίθουσα «Απόστολος Ιούστος» του Ιερού Προσκηνύματος των Αγ. Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο. 
Εμφανίσεις: 40251
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!