Η Μητρόπολη Σερρών για το θέμα της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης

Image
Ο Μητροπολίτης
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου είχε γράψει για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει

στις Σέρρες, η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγου στην άμισθη θέση του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών από τον ΥΠ.Ε.Π.Θ. κ. Σπηλιωτόπουλο.

 

Σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Σερρών με αφορμή των προβληματισμό ορισμένων για το γεγονός αυτό, προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

 

Με  αφορμή τον, ως μη όφειλε, δημιουργηθέντα προβληματισμό σε ορισμένους συμπολίτες μας εκ του γεγονότος τής  τοποθετήσεως από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  στην άμισθη θέση του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινώνονται τα εξής.

 

Κάθε  καλοπροαίρετη δημόσια τοποθέτηση, υπό τήν προϋπόθεση ότι διατυπώνεται με ευπρέπεια και σοβαρότητα είναι  ασφαλώς αξία εκτιμήσεως, σεβασμού, αλλά και αξιολογήσεως.

 

Η Εκκλησία μας υπήρξε διαχρονικά και  ασφαλώς συνεχίζει να είναι  ο αυθεντικός χώρος και τρόπος αναπτύξεως και διασφαλίσεως τής  ελευθερίας του ανθρωπίνου προσώπου καθώς και η πνευματική κιβωτός  ενός αξεπέραστου πολιτισμού.

 

Ασφαλώς αυτή την αξιολόγηση εξέφρασε και ο συντάκτης του σχετικού Νόμου (άρθρο 6 & 2 του Νόμου 3149/2003 «περί δημοσίων βιβλιοθηκών...»), όπου πλην των άλλων προτεινομένων προσώπων παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής στο Εφορευτικό Συμβούλιο των Δημοσίων Βιβλιοθηκών και εκπροσώπου της Εκκλησίας.

 

Ο Σεβασμιώτατος ουδέποτε επεδίωξε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τήν τοποθέτησή του στην άμισθη θέση του Προέδρου του Ε.Σ. τής Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης Σερρών.

 

Μολονότι τα υψηλά  ποιμαντορικά και πνευματικά του καθήκοντα αποτελούν το πρώτιστο και κύριο μέλημά του δεν θα μπορούσε, εφόσον του προτάθηκε, να αρνηθεί τις υπηρεσίες του σε μία θέση προσφοράς με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

 

Αυτονόητο τυγχάνει τέλος το γεγονός ότι ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Ε.Σ., τον Διευθυντή, τους εργαζομένους στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών, τις αρχές του τόπου μας, τον πνευματικό κόσμο και τον φιλογράμματο λαό των Σερρών, θα εργασθούν με ευρύτητα πνεύματος και με όλες τις δυνάμεις τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης των Σερρών, η οποία αποτελεί κτήμα όλων των Σερραίων. 
Εμφανίσεις: 43245
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!