"ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" συλλογικό έργο 8 τόμων

Image«ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», ένα συλλογικό έργο 8 τόμωντην οποία προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης

κ. Βαρθολομαίος.

 

Η ROAD Εκδόσεις παρουσίασε ένα ανεκτίμητο, συλλογικό ιστορικό έργο, με τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009, στις 19.00, στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο.

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

 

Πρόκειται για ένα έργο με οικουμενική αξία, καθώς για πρώτη φορά στα εκδοτικά δεδομένα αποτυπώνεται η ιστορική πορεία και η ανάδειξη του πολιτισμικού ρόλου της Ορθοδοξίας από τις βιβλικές απαρχές μέχρι σήμερα,  μια ιστορία δύο χιλιετιών.

 

Για το έργο μίλησαν, ο κ. Ιωάννης Πέτρου, καθηγητής Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. και γενικός συντονιστής του έργου και ο κ. Αντώνης Παπαρίζος, καθηγητής Κοινωνιολογίας της Θρησκείας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

Για το έργο συνεργάστηκαν 60 έγκριτοι Έλληνες κοινωνιολόγοι, ιστορικοί, θεολόγοι, θρησκειολόγοι και ιστορικοί τέχνης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

Το έργο περιλαμβάνει 8 υπερπολυτελείς τόμους 640 σελίδων. Με πλούσια εικονογράφηση και ευανάγνωστα κείμενα, απευθύνεται σε κάθε ελληνική οικογένεια.

 

Η ύλη διαιρείται σε μεγάλες ιστορικές περιόδους και καλύπτει όλα τα θέματα που αγγίζουν το εκάστοτε κοινωνικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και πολιτικό περιβάλλον.

 

Παράλληλα, αναπτύσσονται θέματα για τη δομή και τη δράση των Εκκλησιών, τη διδασκαλία, τις Οικουμενικές Συνόδους, το Σχίσμα, τη γραμματεία, τον μοναχισμό, το ιεραποστολικό έργο κ.ά.

 

 

Η «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» κυκλοφορεί από τις Αττικές Εκδόσεις μαζί με το Τηλέραμα, από τις 10 Απριλίου 2009 και κάθε 15 ημέρες ενώ στη συνέχεια και για μία εβδομάδα θα βρίσκεται ως ανεξάρτητη έκδοση σε όλα τα σημεία πώλησης του Τύπου.

 

Η εκδοτική εταιρεία ROAD, που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1994,  έχει σήμερα εδραιωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της και συνεχίζει με το ίδιο πάθος να παράγει χάρτες, ταξιδιωτικούς οδηγούς, λευκώματα, αλλά και συστήματα δορυφορικής πλοήγησης (GPS) εξαιρετικής λεπτομέρειας.

 

Περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες:

 

Πόπη Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη ROAD Εκδόσεις,

 

210-34.55.575,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εμφανίσεις: 125932
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!