Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Καθεδρικό Ναό Χανίων

ky1

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, συμπαραστρατουμένου από τον οικείο εφημέριο και ιερατικό προϊστάμενο Πρωτ. Στυλιανό Θεοδωρογλάκη, τον Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκη, τον συνεφημέριο του Ναού Πρωτ. Ευτύχιο Πετράκη και πλήθος Χριστεπώνυμου πληρώματος.

Xαῖρε, ἁγία ἁγίων μείζων,  Χαῖρε, τῆς Ἐκκλησίας ὁ ἀσάλευτος πύργος!

Αφορμώμενος ο Σεβασμιώτατος από αυτές τις δύο φράσεις από τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο μας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το γεγονός της ενανθρωπήσεως του Κυρίου μας, αποτελεί την αφετηρία της αγιότητος της Εκκλησίας μας, την καθολικότητα και την αποστολικότητα.

Αυτά μόνο είναι αρκετά για να δώσουν σε μας την δυνατότητα να κατανοήσουμε, ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν, μόνο όταν ένας αναμάρτητος μπορεί να προσφέρει στη χαμένη αγιότητα του ανθρώπου, και δώσει τον εαυτό του και να την επιστρέψει σε αυτήν.

Για να μπορέσει όμως να συνυπάρξει το κτιστό με το άκτιστο μόνο ο Υιός και Λόγος του Θεού μπορούσε να το πράξει αυτό. Χρειάστηκε όμως και η αποδοχή κάποιου από τη γή, διαφορετικά πως θα γινόταν αυτό!

Την διακονία αυτή ανέλαβε η Κυρία Θεοτόκος, η μόνη καθαρή και αμόλυντος μεταξύ των ανθρώπων της γης. Γιαυτό αποτελεί τον ασάλευτο πύργο της Εκκλησίας και την πλέον Αγία μεταξύ των δημιουργημάτων.

ky2

ky3

Εμφανίσεις: 67537
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!