Εξάμηνο μνημόσυνο Γέροντος Χρυσοστόμου Εσφιγμενίτου στην Ι.M. Χρυσοπηγής

mn1

Στο όμορφο Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Απριλίου Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη του μακαριστού Γέροντος Χρυσοστόμου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένων του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίου και των Εσφιγμενιτών Πατέρων,  του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Οσιολογιωτάτης Γεροντίσσης Θεοξένης Μοναχής και της οικείας αδελφότητος.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πολλάκις η σιωπή είναι η καλλίτερη έκφρασις συναισθημάτων που διακατέχουν όλους εμάς για την προς Κύριον εκδημίαν του πολυσέβαστου Γέροντος Χρυσοστόμου του Εσφιγμενίτου, του οποίου ως ελάχιστον φόρον τιμής τελούμε Μνημόσυνον σύσσωμος η Τοπική Εκκλησία και η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής διά τον πρόσθετον λόγον ότι υπήρχε και υπάρχει δεσμός πνευματικής αδελφικής αγάπης, καθώς το πατρικό του ενδιαφέρον δεν περιοριζόταν μόνο στα πνευματικά του παιδιά της αδελφότητος αλλά εξήρχετο και πέρα της στενής του διακονίας στην Βόρειον Ελλάδα, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Σερρών, στην Αθήνα, στην Κρήτη, στην ευλογημένη ταύτη Μονή και χωρίς υπερβολές και πέραν των συνόρων της Ελληνικής επικράτειας.

...Ο εκλιπών ήταν εκ φύσεως ευπροσήγορος και προσιτός προς όλους ευφορούμενος από  αισθήματα αγάπης με βαθύ ενδιαφέρον προς όλους τους μοναχούς, υποτακτικούς και Γεροντάδες, μικρούς και μεγάλους...

...Όμως ο Άγιος και καλός Θεός, καθώς χαρακτηριστικά έλεγε ο καλός Γέρων, τον εκάλεσε κοντά του, για να τον αναπαύσει από τους κόπους του. Εμείς οι περιλειπόμενοι ευχόμαστε οι πρεσβείες του να είναι αδιάλειπτες προς τον Κύριον, για την αδελφότητα  και για μας.

mn1a

mn2

Εμφανίσεις: 63953
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!