Συγκέντρωσαν 100.000 ευρώ για τη Μονή Χιλανδαρίου

0-methodiow2

Romfea.gr - 03.51

Σε λιγότερο από δέκα ημέρες Σέρβοι πιστοί που ζούνε στη Μόσχα, συγκέντρωσαν το ποσό των 100.000 ευρώ για την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου (Σερβικό) του Άγιου Όρους.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν για τα έργα αναστηλώσεως της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, μετά από έκκληση του Επισκόπου Μοραβικίου Αντωνίου, εκπροσώπου του Πατριάρχη Σερβίας στη Μόσχα.

Ο Επίσκοπος Αντώνιος απευθυνόμενος στους πιστούς έκανε λόγο για μια ενίσχυση ιστορικής σημασίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εργασίες αποκατάστασης της Μονής Χιλανδαρίου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η επιταγή με το ποσό των 100.000 ευρώ παραδόθηκε στον Ηγούμενο της Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιο, ο οποίος βρέθηκε τις ημέρες αυτές στην Ρωσία.

Ο Αρχιμ. Μεθόδιος ευχαρίστησε τον Σερβικό λαό που ζει στη Ρωσία για την άμεση ανταπόκρισή του, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί μόνο το 50% του επισκευαστικού έργου σε κτίρια και στο καθολικό το οποίο είναι περίπου 800 ετών.

Σύμφωνα με τον Ηγούμενο Μεθόδιο τα τελευταία οχτώ χρόνια το Μοναστήρι αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, με τις αποκαταστάσεις των κτιρίων της μονής.

Να αναφερθεί ότι εκ μέρους της Ρωσικής Εκκλησίας παρέστη ο Αντιπρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία της Ρωσικής Εκκλησίας για το καθεστώς των Εκκλησιών της Σερβίας στο Κόσσοβο.

«Το Πατριαρχείο Μόσχας συμμετάσχει ενεργά στην αποκατάσταση των ιερών χώρων, για την διαφύλαξη της Ορθόδοξης παρουσίας στο μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

Ο Ηγούμενος Μεθόδιος στην Αγία Πετρούπολη

Συνάντηση με τον Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης κ. Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, είχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου (Σερβικό) Αρχιμ. Μεθόδιος.

Να αναφερθεί ότι ο Κυβερνήτης κ. Πολτάφτσενκο επισκέπτεται συχνά το Άγιον Όρος, ενώ είναι ένας από τους φίλους της Μονής στην οποία φιλοξενήθηκε τον Οκτώβριο του 2010.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα μεταφορά ιερών κειμηλίων στην Ρωσία για την ευλογία του ρωσικού λαού, καθώς και θέματα που αφορούν το αναστηλωτικό μέρος της Μονής.

0-methodios4

0-methodios

0-methodios-telos

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!