Αγιορείτικες εικόνες σε μεγάλη έκθεση στη Μονή Λορέτο Αυστρίας

Image

Σε πολιτιστικό και θρησκευτικό ταξίδι στην Ιερή Πολιτεία του Αγίου 'Ορους, προσκαλούν οι αγιορείτικες εικόνες που παρουσιάζονται σε μεγάλη έκθεση στη Μονή Λορέτο στο ομόσπονδο αυστριακό κρατίδιο Μπούργκενλαντ, ανατολικά της Βιέννης, η οποία εγκαινιάζεται αύριο βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μετόχι Αγίου Νικολάου της Μονής Αγίου Παύλου του Αγίου ‘Ορους, με συμμετοχή της περιοχής του 'Αθω και τη συνεργασία του Οργανισμού Ανάπτυξης προ του 'Αθω και είχε παρουσιαστεί νωρίτερα, από τις 4-20 Νοεμβρίου, στη Βενετία της Ιταλίας.

Στα αυριανά εγκαίνια έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι θρησκευτικών, πολιτιστικών, πολιτικών και ομογενειακών φορέων από την Αυστρία, όπως επίσης εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων και των Μέσων Ενημέρωσης, ενώ ενημέρωση ως προς την αγιορείτικη αγιογραφία αλλά και ως προς την ευρύτερη περιοχή του ‘Αθω και τους εκεί τουριστικούς προορισμούς, θα υπάρχει σε μόνιμη βάση σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Το Μετόχι Αγίου Νικολάου, βρισκόμενο στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Ορους, κοντά στα σύνορα, η οποία αποκαλείται Μονοξυλίτης, ανήκει στην Μονή Αγίου Παύλου, που διαθέτει επίσης και δύο σκήτες (μοναστικά χωριά).

Οι μοναχοί του, πέρα από την ενασχόλησή τους με την αγιογραφία, παράγουν και προιόντα, μερικά από τα οποία θα παρουσιαστούν και στο πλαίσιο της τωρινής έκθεσης στην αυστριακή Μονή Λορέτο, όπου θα υπάρχει και πλούσιο, σχετικό ενημερωτικό υλικό στη γερμανική γλώσσα.

Εμφανίσεις: 41472
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!