Με κατάνυξη η αγρυπνία για την Αγία Ζώνη στη Μονή Βατοπαιδίου

ImageΠλήθος πιστών συνέρευσαν στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για να εορτάσουν την Πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης, τμήμα της οποίας βρίσκεται στο Μοναστήρι και αποτελεί τον μεγαλύτερο θησαυρό.

Να αναφερθεί ότι κύριος προσκεκλημένος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ, ο οποίος συνοδεύεται από τον Επίσκοπο Αβύδου κ. Κύριλλο.

Αυτή την ώρα στην Μονή Βατοπαιδίου τελείτε ιερά αγρυπνία, όπου ψάλλουν οι μοναστικές αδελφότητες των Δανιηλαίων, των Θωμάδων, πατέρες της Μονής Καρακάλλου, της Μονής Βατοπαιδίου και ο π. Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη.

Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, Αρχιμ. Νικόδημος και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

Επίσης να σημειωθεί ότι το βράδυ της Δευτέρας, στη Μονή Βατοπαιδίου αφίχθη και ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος φέτος είναι και Συνοδικό μέλος της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κατά την διάρκεια της Λιτής παρατέθηκε το παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου μίλησαν οι άγιοι Αρχιερείς οι οποίοι μετέφεραν τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας μίλησε για το μαρτυρικό Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον εσταυρωμένο Προκαθήμενο, ενώ με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Προύσης μίλησε για την σύγκλιση της Συνόδου της Πενταρχίας.

Στη συνέχεια μίλησαν ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Γέροντας Νικόδημος, ο οποίος κάλεσε όλους σε μετάνοια, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου και τέλος ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Απόστολος Γλαβίνας.

1

2

4

5

6

7

9

11

10

12

8

Εμφανίσεις: 88318
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!