Ο Μητροπολίτης Καρπάθου Αμβρόσιος στη Μεγίστη Λαύρα

karpathou-oros

Το περιώνυμον Άγιον Όρος, προσκεκλημένος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, μονής της μετανοίας του, επισκέφθηκε από 15-21 Ιουλίου 2011 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος, συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. π.Καλλίνικο Μαυρολέοντα, τον Ιεροδιάκονο του Ι.Ναού Ευαγγελιστρίας Καρπάθου π.Αμβρόσιο Μαναρουλά και τον Θεολόγο Καθηγητή του Λυκείου Απερίου Καρπάθου κ.Γεώργιο Καμπά.

Κατ’ αρχήν μετέβη στο Πρωτάτο, όπου και προσκύνησε την περίπυστη εικόνα της Εφόρου και Προστάτιδος του Άθωνα, της Κυρίας Θεοτόκου, της επονομαζομένης «Άξιον Εστί».

Στη συνέχεια ανέβηκε στην Ιερά Κοινότητα, όπου τον υποδέχθησαν ο Πρωτεπιστάτης Πανοσ. Γέρων Βαρνάβας και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, στους οποίους μετέφερε τις ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου και συζήτησε δι’ ολίγων θέματα σχετικά με την αγιορειτική πολιτεία, μια και την περίοδο αυτή ο Σεβ/τος Καρπάθου είναι Συνοδικός Ιεράρχης.

Κατόπιν επισκέφθηκε το Ιερό Ιβηρίτικο Κελλί του Αγίου Νικολάου (τυπογράφων), στις Καρυές, την Ιερά Μονή Ιβήρων όπου και προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα της Πορταΐτισσας, τη Ρουμάνικη Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου, όπου και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Πετρωνίου και κατέλυσε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Εκεί τον υπεδέχθη με χαρά ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Πρόδρομος και σύμπασα η αδελφότητα, της οποίας αναπόσπαστο μέλος αποτελεί από 50ετίας ο Σεβ/τος.

Συναντήθηκε και συνομίλησε αδελφικώς με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ροδοστόλου κ.Χρυσόστομο και προέστη όλων των ακολουθιών του Σαββάτου, της Κυριακής, της Ιεράς Αγρυπνίας και του Μνημοσύνου των Κτιτόρων, επί τη μνήμη του Προστάτου και Εφόρου της Μονής και θεμελιωτή του αγιορειτικού μοναχισμού, Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου.

Στη Θεία Λειτουργία της Πανηγύρεως συγχοροστάτησε ο επίσης Αγιορείτης Σεβ/τος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ.Νικηφόρος, ενώ σύμφωνα με το αρχαίο έθος, κατά την τριήμερη διάρκεια της Πανηγύρεως Ηγούμενος ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ.

karpathou-koinotita

karpathou-laura1

karpathou-laura3

karpathou-laura2

kolibo

karpathou

Εμφανίσεις: 83081
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!