Νέος Επίσκοπος στη Ρωσική Εκκλησία – Ο Ηγούμενος της Εσφιγμένου στη Μόσχα (Φώτο)

ImageΠολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011 στον Καθεδρικό Ναό στην παγωμένη πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα (-10 C).

Της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Κρουτίσης και Κολόμνας Ιουβενάλιο, Σάρανσκ Βαρσανούφιο, Μπορτζόμι και Μπακουριάνι Σεραφείμ (Πατριαρχείο Γεωργίας), Σαμάρας Σέργιο, Ίστρας Αρσένιο, Εκατερίνσμπουργκ Βικέντιο, Βεροίας Ευγένιο, Νίζνι Νοβγκόροντ Γέωργιο, Ζαραϊσκ Μερκούριο, Αρχαγγέλσκ Δανιήλ, Σολτσενογκόρσκι Σέργιο, Παβλοντάρ Βαρνάβα, τον Ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμ. Χρυσόστομο και πλήθος ιερέων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας χειροτόνησε σε επίσκοπο τον Αρχιμανδρίτη Τύχων (Ντορόβσκι), σε με τον τίτλο Επίσκοπος Γιουζνο Σαχαλίνσκ και Κουρίλες.

Να σημειωθεί, ότι στο ναό παρέστησαν και αντιπροσωπεία κληρικών και λαϊκών από την Σαχαλίνη και την Επισκοπή Κουρίλων.

Εσφιγμενίτικη αντιπροσωπεία στην Αγία Ρωσία

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος και μέλη της συνοδείας του συλλειτούργησαν σήμερα με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο στο Ναό του Σωτήρος Χριστού Μόσχας και έλαβαν την ευλογία του.

Η Εσφιγμενίτικη αντιπροσωπεία προσέφερε διακοσμητικό ασημένιο σκεύος στον Πατριάρχη και έλαβε από αυτόν αναμνηστικά δώρα.Image

Ο Καθηγούμενος, τόσο στο Ναό, όσο και στην δεξίωση που ακολούθησε, προσφώνηση τον Αγιώτατο Πατριάρχη ευχαριστώντας τον για την τιμή και ευλογία να δεχθεί αυτόν και την συνοδεία του και να τους αξιώσει να λάβουν τα τίμια δώρα από τα χέρια του.

Παράλληλα, μεταφέροντας την χάριν και την ευλογία της Αθωνίτισσας Κυρίας Θεοτόκου ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση στον Πατριάρχη και πρόοδο στο έργο που επιτελεί.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο κ. Χρυσόστομο και δήλωσε ότι, τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά η Εκκλησία της Ρωσίας, αγωνίζονται με πολλή προσπάθεια για το καλό της Ορθοδοξίας γι’ αυτό και ζήτησε από τον Καθηγούμενο να εύχεται για το καλό του Πατριαρχείου του.

Δίδοντας την Πατριαρχική του ευλογία, τόνισε ιδιαιτέρως τους δεσμούς της Ρωσίας με την Αγιορείτικη Μονή Εσφιγμένου, λόγω των πολλών αγίων που αυτή έχει δωρίσει στην Ρωσική γη (Αντώνιος Σπηλαιώτης, Πέτρος Μόσχας, χειροτονηθείς από τον άγιο Αθανάσιο Πατριάρχη Κων/λεως τον Εσφιγμενίτη, Αντίπας ο Εσφιγμενίτης, κ. ά.).

Τα παραπάνω έλαβαν χώρα στα πλαίσια επισκέψεως του Καθηγουμένου Χρυσοστόμου προς ενημέρωση του ρωσικού κλήρου και του λαού για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, κατόπιν δοθείσης ευλογίας προς τούτο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Εχθές η αντιπροσωπεία των Αγιορειτών φιλοξενήθηκε στη γυναικεία Μονή Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς που διατηρεί και μεγάλο ορφανοτροφείο.

Αύριο ο Ηγούμενος θα συμμετάσχει σε ετήσιο συνέδριο που διοργανώνεται στο Κρεμλίνο, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και του Πατριαρχείου Μόσχας.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 65772
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!