Ετήσια σύναξη του συλλόγου Φίλων της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

ImageΠραγματοποιήθηκε χθες 2 Φεβρουαρίου 2011 ημέρα Τετάρτη η ετήσια πανηγυρική σύναξη του συλλόγου των Φίλων της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου, παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Χρυσοστόμου.

Ο σύλλογος Φίλων της Μονής σύμφωνα με εκδοθείσα πρόσκληση κάλεσε τα μέλη του καθώς και πλήθος προσκυνητών και υποστηρικτών της Αγιορειτικής Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Εσφιγμένου στο Χαλάνδρι και σε χώρο που ευγενώς παρεχώρησε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλανδρίου στην οδό Δαναϊδών και Αντιγόνης, όπου σε μία σεμνή εκδήλωση παρουσιάστηκε το ετήσιο έργο του Συλλόγου και δόθηκε η ευκαιρία τόσο στα μέλη του να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, όσο και στους υπολοίπους παρευρισκομένους να γνωρίσουν την Μονή και το έργο της.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, η οποία με την πρόθυμη παρουσία του διευθυντή της π. Λάμπρου Ανδρεάκη ερμήνευσε επίκαιρους ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια, συνοδευόμενα από παραδοσιακά όργανα.Image

Ο φίλος και συμπαραστάτης της Μονής δημοσιογράφος και οικονομολόγος κ. Κωνσταντίνος Κόλμερ ανέπτυξε το θέμα: «Η Προϋπάντησι της Ανακάμψεως» όπου, καταχειροκροτούμενος, παρουσίασε με την γνωστή του ικανότητα τόσο τα αίτια της κρίσεως που διέρχεται η χώρα μας, όσο και και τις δυνατότητες για έξοδο από αυτήν.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε το Σύλλογο, τα μέλη και όλους τους παρισταμένους για την βοήθεια και συμπαράστασή του προς την Μονή, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γεώργιος Κουράσης, που εξέφρασε τον σεβασμό του στο περιβόλι της Παναγίας και στην αγιορείτικη Μονή Εσφιγμένου και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Μπαμπανιώτης, που παρουσίασε την εκδήλωση και το έργο του Συλλόγου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους κ. Γεώργιος Καροτσέρης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Χαλανδρίου, προϊστάμενοι και εφημέριοι Ι. Ναών του Λεκανοπεδίου Αττικής και πολλοί άλλοι.

Στο τέλος της Εκδήλωσης κόπηκε και διανεμήθηκε η νηστίσημη Βασιλόπιττα (λόγω Τετάρτης) και ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου με εδέσματα, που είχαν ετοιμάσει και επιμεληθεί οι κυρίες του Συλλόγου.

Εμφανίσεις: 59867
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!