Η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από τη Σιμωνόπετρα στη Καστοριά

ImageΤο Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, υποδέχθηκε η πόλη και ο νομός της Καστοριάς επ’ ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως.

Το Τίμιο Ξύλο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την παρουσία εκατοντάδων πιστών που προσέτρεξαν να προσκυνήσουν το Ξύλο πάνω στο οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός μας.

Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του επιχώριου Επισκόπου ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους Αγιορείτες ιερομονάχους Θεολόγο και Ιερώνυμο, που έφτασαν στην γραφική Καστοριά, μεταφέροντας την ιδιαίτερη αυτή ευλογία στο λαό της.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους γέροντα Ελισαίο, ο οποίος απεδέχθη το αίτημα του Σεβασμιωτάτου και το Τίμιο Ξύλο μεταφέρει τη χάρη του στην ακριτική περιοχή της Καστοριάς αλλά και σε όλους όσους υποδέχθηκαν και προσκύνησαν με ευλάβεια το Τίμιο Ξύλο.

Ο ιερομόναχος Θεολόγος στο λόγο του, μετέφερε τη βαθύτατη εκτίμηση και το σεβασμό του αγίου Καθηγουμένου της Σιμωνόπετρας στο πρόσωπο του Μητροπολίτου Καστοριάς και ζήτησε από το εκκλησίασμα να προσκυνήσει το Σταυρό του Κυρίου μας με βαθειά πίστη ευχόμενος να προπορεύεται στη ζωή όλων μας.

Τέλος, ο κ. Σεραφείμ κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χειροθέτησε 6 αναγνώστες που διακονούν στα αναλόγια σε διάφορα ακριτικά χωριά του Νομού Καστοριάς.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 104976
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!