Πανήγυρη του Ευαγγελισμού στη Μονή Βατοπαιδίου - (Φώτο)

ImageΣε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελείτε αυτήν την ώρα, στο Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Ιερά αγρυπνία για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Να αναφερθεί ότι το Καθολικό της Ιεράς Μονής είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Παναγίας μας, όπου και πανηγυρίζει το Μοναστήρι.

Από νωρίς το πρωί της παραμονής της εορτής εκατοντάδες πιστοί συνέρρεαν στην Θεοτοκοσκέπαστη Μονή Βατοπαιδίου για να συνεορτάσουν με τους πατέρες της Μονής.

Της Πανηγύρεως προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας, υπέρτιμος και έξαρχος Μακεδονίας κ.κ. Παύλος.

Επίσης να σημειωθεί, ότι παρόλο που στο Περιβόλι της Παναγίας υπάρχουν αρκετές πανηγυρίζουσες Μονές, Σκήτες Καλύβες και Κελλιά αντιπρόσωποι Ιερών Μονών και πλήθος Σκητιωτών και Κελλιωτών πατέρων παρέστησαν στον εορτασμό.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι παρέστη και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου (Σερβικό) αρχιμ. Μεθόδιος, σύμφωνα με το τυπικό που συνδέει τις δύο Ιερές Μονές.

Κατά τη διάρκεια της λιτής έγιναν ομιλίες στο Συνοδικό της Μονής όπου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Δράμας αναφέρθηκε στην Ιστορία και την προσφορά της Μονής Βατοπαιδίου και με επαινετικά λόγια για το πρόσωπο του Ηγουμένου της Πανοσιολογιωτάτου αρχιμ. Εφραίμ.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στα διάφορα πρόβλημα τα οποία αντιμετωπίζει από εξωγενείς παράγοντες σήμερα η εκκλησία και η πατρίδα μας.

Τέλος, αξίζει να αναφεθεί, ότι η Ιερά Μονή Βατοπαίδιου φιλοξενεί από χθες Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, περίπου 700 προσκυνητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρωσία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.α.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 78369
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!