Πρωτεπιστάτης Παύλος "Η πυροπροστασία του Αγ. Όρους χρήζει ιδιαιτέρας προσοχής"

Image

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 στις Καρυές του Αγίου Όρους με αντικείμενο την οργάνωση της πυροπροστασίας εν Αγίω Όρει.

Να αναφερθεί, ότι στη σύσκεψη παρέστησαν ο Γενικός Γραμματεύς και Πρόεδρος Δ.Σ. ΚεΔΑΚ.  κ. Γ. Χαντζηκωνσταντίνου, ο Γενικός Επιθεωρητής Π.Υ Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τουλίκας,  ο Δ/ντής Περιφερειακής Διοικήσεως Π.Υ Κ. Μακεδονίας. Υποστράτηγος Ανάργυρος Γιαννακόπουλος, ο Δ/ντής Π.Υ. Χαλκιδικής, Στυλιανός Αμπάρας, Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Κεντρ. Μακε­δονίας Υποστράτηγος Βασίλειος Κανάλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής Κων/νος Παπουτσής και οι Διοικητές τοπικών κλιμακίων.

Επίσης παρευρέθησαν συναρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφερείας Κ. Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητος Χαλκιδικής με την συμμετοχή των υπευθύνων αγιορειτών πατέρων για την πυροπροστασία των Ιερών Μονών.

Τους συνέδρους προσφώνησε και με την έναρξη της συσκέψεως ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Παύλος Λαυριώτης όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το θέμα της πυροπροστασίας του Αγίου Όρους, σοβαρόν και επίκαιρον, χρήζει ιδιαιτέρας προσοχής και μερίμνης, καθόσον η ορθή αντιμετώπισης θα συμβάλλει αποτελεσματικώς εις την πρόληψιν ή έγκαιρον καταστολήν πιθανών πυρκαϊών, προς τον σκοπόν της διαφυλάξεως του φυσικού περιβάλλοντος και την προστασίαν των Ιερών Καθυδριμάτων της Αθωνικής χερσονήσου...»

Να αναφερθεί, ότι τον Πρωτεπιστάτη αντιφώνησε ο Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας και Θράκης κ. Γ. Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος υπογράμμισε τον ειδικό χαρακτήρα του Αγίου Όρους τόσον από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος, όσον και ως κέντρο μοναστικό και πολιτισμικό, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί κατ' ανάλογο τρόπο και τα θέματα πυροπροστασίας να επιλυθούν αποτελεσματικά γιά την διαφύλαξη του φυσικού κάλλους της αθωνικής χερσονήσου και των μοναστικών καθιδρυμάτων της

Κατά την σύσκεψη εξετάστηκαν τα αναγκαία μέτρα για την θωράκιση του Αγ. Όρους από τον κίνδυνο πυρκαγιών και προτάθηκαν οι ενδεδειγμένες ενέργειες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, ενώ προς τον σκοπό αυτό εκρίθη αναγκαίο να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ οι σχετικές προτάσεις έργων της Ι. Κοινότητος και των Ι. Μονών.

Image

Εμφανίσεις: 63036
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!