Αγιορείτες πατέρες στο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο στη Μόσχα

ImageΟ Καθηγούμενος της νέας Ι. Μ. Εσφιγμένου με μέλη της συνοδείας του παρέστη, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, στην έναρξη του ετησίου Χριστουγεννιάτικου Συνεδρίου που οργανώνει το Πατριαρχείο της Μόσχας με τη συνεργασία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Κρεμλίνου, παρουσία 6.000 ατόμων, ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου και, ακολούθως, χαιρετισμούς απήυθηναν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Εκκλησίας και του εκπαιδευτικού χώρου.

Ο κ. Γ. Πολτάβτσενκο ανέγνωσε το μήνυμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Μεντβέντεφ, και εν συνεχεία αναγνώσθηκαν μηνύματα του Πρωθυπουργού Πούτιν, του Προέδρου του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κ. Σ. Μιρόνωφ και άλλων.

Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος θα κάνει εισήγηση στο εν λόγω Συνέδριο σήμερα με θέμα «Εκκλησία και Κράτος, η διατήρηση της ενότητας - μία απάντηση από το Άγιον Όρος στις σύγχρονες διασπαστικές τάσεις».

Το απόγευμα η Εσφιγμενιτική αντιπροσωπεία μετέβη στην Ιερά Μονή Ντονσκόι, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Ντον και τα ιερά λείψανα του Αγίου Τύχωνος, πατριάρχου Μόσχας.

Εκεί σε καθιερωμένη τρίωρη πολυπληθή εσπερινή Σύναξη ο Καθηγούμενος Χρυσόστομος απήντησε σε πνευματικού περιεχομένου ερωτήσεις και δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες των συγκεντρωμένων πιστών και του υπευθύνου της Συνάξεως, ιερομονάχου π. Κυπριανού, ο οποίος είναι γνωστός στην πνευματική κοινωνία της Μόσχας για την οργάνωση τέτοιου είδους πνευματικών συνάξεων.

Σε αυτές έχουν φιλοξενηθεί παλαιοτέρα και άλλοι Αγιορείτες όπως, ο Καθηγούμενος αρχιμ. Ελισσαίος από την Ι. Μονή Σίμωνος Πέτρας και ο Αγιορείτης Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

Προ της ενάρξεως της συζητήσεως με πρωτοβουλία του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Εσφιγμένου έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της σημερινής βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Μόσχας.

Τέλος, το Φόρουμ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Συνοδικού Τμήματος Θρησκευτικής Παιδείας και Κατήχησης.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 52688
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!