Ροδοστόλου Χρυσόστομος: «Δόξα τω Θεώ που ο γέροντας είναι κοντά μας»

rodostolou1 

Άγιον Όρος, Αιμίλιος Πολυγένης 

Την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 1 Απριλίου 2012 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ροδοστόλου κ. Χρυσόστομος.

Ο κ. Χρυσόστομος έτυχε θερμής υποδοχής στην είσοδο του Μοναστηριού, από μοναχούς της Αδελφότητας του Βατοπαιδίου.

Εν συνεχεία ο Επίσκοπος παρέστη συμπροσευχόμενος στον Εσπερινό, ενώ παρεκάθησε και στην τράπεζα.

Απευθυνόμενος προς τους μοναχούς και τους προσκυνητές, ο Επίσκοπος Ροδοστόλου μεταξύ άλλων τόνισε: «Δόξα τω Θεώ που ο Γέροντας Εφραίμ είναι κοντά μας! Είμαι πολύ συγκινημένος.»

«Είναι μεγάλη χαρά για την αδελφότητα που ο γέροντας τους, βρίσκεται και πάλι δίπλα τους. Ο Θεός να τους συγχωρέσει όλους», πρόσθεσε ο Επίσκοπος Χρυσόστομος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στα προνόμια του Αγίου Όρους, κάνοντας αναφορά σε κάθε άρθρο του Καταστατικού Χάρτη.

«Δεν μπορώ να πω κάποια πράγματα γιατί θα γίνω δυσάρεστος σε κάποιους, όμως δεν διασφαλίστηκαν τα προνόμια του Κ.Χ. Λυπούμαι γιατί οι αρμόδιοι θα γραφόντουσαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία, ενώ τώρα όχι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Ροδοστόλου.

Επίσης ο πολιός Ιεράρχης εξέφρασε για ακόμη μια φορά την συγκίνησή του για την αποφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ, τονίζοντας ότι είναι ένα θαύμα της Παναγίας.

Τέλος την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος, ο οποίος εξέφρασε την αδελφική του αγάπη προς τον Γέροντα Εφραίμ.

methodios

Εμφανίσεις: 120209
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!