Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

IMG 4398

Την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο κ. Ιλαρίων προεξήρχε χθες της Θ. Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Δημητρώφ κ. Θεοφύλακτο.

Μετά το πέρας της Θ. Ευχαριστίας ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, απευθυνόμενος προς τον Ηγούμενο τόνισε: «Αγαπητέ π. Μεθόδιε, αξιότιμη αδελφότητα της Μονής ταύτης, αγαπητοί πατέρες και αδελφοί! Θέλω να σας μεταφέρω τις ευχές και την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου. Με χαρά μετά από εικοσαετή (από το 1992) απουσία επανέρχομαι στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου. Έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει, τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην πορεία της Μονής. Η πλειοψηφία των σημερινών αδελφών της Μονής είναι νέοι, οι οποίοι έλειπαν τότε.»

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις προσευχές σας και να σας καλέσω να προσεύχεσθε θερμώς για την επίγεια σας πατρίδα τη Σερβία, διότι πρόκειται για μια πολύπαθη χώρα. Μετά συμπάθειας και πόνου πληροφορούμεθα τις εξελίξεις στη Σερβία και τις καταπιέσεις και διώξεις, τις οποίες υφίστανται οι χριστιανοί στο Κόσσοβο και τα Μετόχια», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Δυο φορές επισκέφθηκα το Κοσσυφοπέδιο και διαπίστωσα τις χαλεπές συνθήκες διαβίωσης των συναδέλφων σας μοναχών στις παλαίφατες Ιερές Μονές Κρατσάνυ, Γκρατσάνιτσα και τι είδους δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι αδελφές στο Πατριαρχείο Πεκίου. Βεβαίως και χρήζουν πολύ των προσευχών σας. Σας κάλεσε ο Κύριος στο Άγιον Όρος για να αγωνίζεσθε κυρίως για τη σωτηρία της ψυχής σας.»

«Σήμερα η Σερβία ευρίσκεται στη διασταύρωση. Από τη μία είναι η Ορθόδοξη χώρα, όπου υπάρχει ακόμα μια ισχυρή Ορθόδοξη πίστη, ενώ από την άλλη υπάρχει κι ένας εκκοσμικευμένος κόσμος με τα πάθη του, τις διασκεδάσεις και την προπαγάνδα του καταναλωτισμού και της αποκήρυξης των πνευματικών αξιών, που θέλει να απομακρύνει το Σερβικό λαό και τους νέους Σέρβους από το Χριστό. Είναι ο λόγος αυτός, αγαπητοί αδελφοί, που φέρετε ιδιαίτερη ευθύνη για τη διαφύλαξη της Ορθοδόξου πίστεως, της πατρώας ευλάβειας και για την προσευχή υπέρ του λαού σας», σημείωσε κλείνοντας.

Εμφανίσεις: 60703
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!