Οι ορκισμένοι «άγιοι»

esphigmenou

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Ἱεράς Μονής Εσφιγμένου είναι σωματείο που ιδρύθηκε προ ετών και αριθμεί χιλιάδες μέλη σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Στους σκοπούς του είναι η μελέτη και προβολή κάθε ζητήματος που αφορά τη Μονή Εσφιγμένου, η ενημέρωση των αρμοδίων και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την επίλυση του προβλήματος της κατάληψης των κτιρίων της Μονής. Έδρα του είναι το Χαλάνδρι.

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα διαφόρων σχετικά με την βομβιστική επίθεση των καταληψιών της Μονής Εσφιγμένου κατά δικαστικών λειτουργών και της Αστυνομίας καταθέτουμε στην αγαπητή (Ρομφαία) το κάτωθι κείμενο σαν μια προσπάθεια αναχαίτισης της λάσπης που πρόθυμα συσωρεύουν κάποιοι ορκισμένοι «αδελφοί».

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με τ’ όνομά τους (όσο γίνεται). Όταν πριν οκτώ χρόνια δόθηκε λύση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους με τον ορισμό νέας αδελφότητας στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου κάποιοι πήραν όρκο βαρύ: ότι από το πτώμα τους θα περνούσε η λύση αυτή. Ο καθένας βέβαια για τον δικό του σκοπό.

Έτσι, συστηματικά πολέμησαν κάθε προσπάθεια της νέας αδελφότητας και αγωνίστηκαν με πείσμα να την οδηγήσουν σε εγκατάλειψη.

Παράλληλα, με κάθε τρόπο παρενέβησαν στην πλευρά της Πολιτείας, μή τυχόν και εφαρμοστούν στο Άγιον Όρος οι αποφάσεις απελάσεως των φανατικών ζηλωτών.

Στον αγώνα τους αυτόν είχαν πρόθυμο στήριγμα συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Η αδελφότητα όμως δεν είχε πρόθεση να παραιτηθεί, αλλά κινούμενη σιωπηλά και ήρεμα πέτυχε κάποια πράγματα.

Οι ορκισμένοι δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα πετύχαινε ποτέ η αδελφότητα να κατοχυρώσει τα αυτονόητα δικαιώματά της και να εντείνει την πίεση στην Πολιτεία, ώστε να δοθεί τέλος στήν ευτράπελη κατάσταση που βιώνει το Όρος με το θέμα της Μονής.

Η προσπάθεια της αδελφότητας όμως, εσχάτως έδωσε τους αναμενομένους καρπούς και επιτέλους άρχισαν να προκύπτουν εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις. Τούτο δίνει και στην Πολιτεία την πλήρη άνεση να κινηθεί σοβαρά και αποτελεσματικά.

Οι ορκισμένοι λοιπόν φαίνεται ότι χάνουν το στοίχημα. Έτσι μόνο εξηγείται η λυσσαλέα επίθεση που ξαφνικά ξεδιπλώνεται κατά τρόπο πλέον απροκάλυπτο σε μερίδα του εβδομαδιαίου τύπου και στο Internet από τις γραφίδες τους.

Και οι μεν γνωρίζοντες τα πράγματα στο Άγιον Όρος δεν απορούν. Οι αναγνώστες όμως του τύπου, που είναι συνηθισμένοι στην σταθερή γραμμή των συγκεκριμένων εφημερίδων περί εφαρμογής των νόμων, θεσμικής λειτουργίας του κράτους κ.λπ. βλέπουν με περιέργεια, ειδικά στό θέμα της Εσφιγμένου, να κατασκευάζονται αποκλίνουσες θεωρίες, ακόμη και να ....νομιμοποιούνται οι μολότωφ (!!!!).

Αίφνης η νομιμότητα είναι «δήθεν», οι δικαστικές αποφάσεις «δεν είναι λύση», «το κράτος δεν πρέπει να τις εφαρμόσει», γιατί θα θιγεί η «ιερότητα του τόπου». Και βέβαια η επίμονη αδελφότητα που εργάζεται «δεν περπατάει», «πρέπει να ξαναεξεταστεί» κ.λπ.

Ο πανικός των ορκισμένων «αγίων» δεν κρύβεται.

Το νερό όμως μπήκε στο αυλάκι.             

Μετά τιμής Σύλλογος «Φίλοι της Ἱεράς Μονής Εσφιγμένου»

Εμφανίσεις: 110325
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!