Υποψήφιοι της ''Σερβικής Πρωτοβουλίας Πολιτών'' στην Ι.Μ. Χιλανδαρίου

xilandari

Σέρβοι υποψήφιοι της "Σερβικής Πρωτοβουλίας Πολιτών" (GI Srpska) που διεκδικούν τοπικά αξιώματα σε 10 δήμους του Κοσόβου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της Σερβίας, αρμόδιος για το Κόσοβο, Αλεξάνταρ Βούλιν επισκέφθηκαν χθες τη Μονή Χιλανδαρίου, στο Άγιον Όρος και έλαβαν μήνυμα ειρήνης από τον ηγούμενο Μεθόδιο.

"Λάβαμε μήνυμα ενότητας. Έλαβαν (οι υποψήφιοι) μήνυμα να είναι δυνατοί, να μην αλλάξουν, να είναι άξιοι των προγόνων τους" δήλωσε ο κ. Βούλιν μετά τη συνάντηση στη μονή.

Την αντιπροσωπεία των Σέρβων του Κοσόβου με επικεφαλής τον πρόεδρο της "Σερβικής Πρωτοβουλίας Πολιτών", Βλάντετα Κόστιτς υποδέχθηκε ο ηγούμενος της μονής Χιλανδαρίου Μεθόδιος, ο οποίος "ευχήθηκε η Παναγία η Τριχερούσα (εικόνα της Θεοτόκου που φυλάσσεται στη μονή) να καλύψει με τα τρία χέρια και να προστατεύσει από κάθε κακό το σερβικό λαό στο Κόσοβο".

"Ας είναι η ευλογία της υπεραγίας Παναγίας της Τριχερούσας μαζί με το μαρτυρικό λαό και τη μαρτυρική εκκλησία μας στο Κόσοβο. Ας τους προστατεύει η Παναγία από κάθε κακό" υπογράμμισε ο ηγούμενος Μεθόδιος.

Η "Σερβική Πρωτοβουλία Πολιτών", η οποία στηρίζεται από την κυβέρνηση της Σερβίας, ξεκίνησε στις αρχές του μήνα την προεκλογική εκστρατεία για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο που θεωρούνται κρίσιμη αναμέτρηση για τη σερβική κοινότητα, επειδή μετά τις εκλογές θα συγκροτηθεί η Ένωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο, βάσει της συμφωνίας Πρίστινας - Βελιγραδίου για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών.

Οι υποψήφιοι της "Σερβικής Πρωτοβουλίας Πολιτών", εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιον Όρος το πνευματικό σύμβολο του σερβικού λαού και συναντήθηκαν με την αδελφότητα της μονής.

Εμφανίσεις: 58680
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!