Πανηγύρισε η Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους

4

ROMFEA.GR | Με αγιορειτική μεγαλοπρέπεια εορτάσε η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους (Ρωσικό) τον προστάτη της Άγιο Παντελεήμονα τον Ιαματικό.

Με ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ριαζάν κ. Βενιαμίν, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μπρέστ Ιωάννη και τον Επίσκοπο Ομπουχόβσκι Ιωνά.

Να αναφερθεί ότι την παραμονή της εορτής τελέστηκε ιερά αγρυπνία, παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών από την Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου, και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Α. Ποπώφ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της ιερά εικόνος του Αγίου και των ιερών λειψάνων στον αύλειο χώρο της Μονής, και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Βενιαμίν ανέγνωσε χαιρετισμό του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Ιερεμία μια εικόνα του Αγίου Βασιλείου, ο οποίος είναι πολιούχος της Επαρχίας του Ριάζαν.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των κεκοιμημένων αδελφών της Μονής, στο οποίο συμμετείχε και ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

3

2

1

Εμφανίσεις: 118447
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!