Ο Σταυρός του Αγίου Δημητρίου στον Γέροντα Εφραίμ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

omilia-9

Άγιος Δημήτριος | Αιμίλιος Πολυγένης

Πανηγυρική εκδήλωση απονομής του Βραβείου «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2014» πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Οκτωβρίου 2014 το βράδυ, στον κατάμεστο από πλήθος κόσμου ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα απενεμήθη στον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ ο μυρίπνοος Σταυρός του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, συνοδευόμενος με την τιμητική πλακέτα «ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2014» ως ανώτατη τιμητική διάκριση του Ιερού Ναού.

Η εκδήλωση περιελάμβανε αφιέρωμα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για το Μεγάλο και Θεάρεστο Φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια με προβολή dvd.

Εξαιρετική ήταν η ομιλία του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Ματθαίου Χάλαρη, ο οποίος αναφέρθηκε φανερά συγκινημένος στο μεγάλο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργου που επιτελεί η Μονή Βατοπαιδίου.

Επίσης ο π. Ματθαίος αναφέρθηκε στις αποφυλακίσεις που κάνει η Μονή Βατοπαιδίου, διαβάζοντας και μια επιστολή ενός κρατουμένου που αποφυλακίστηκε από τις ενέργειες της Μονής.

Μετά την απονομή του σταυρού ο Γέροντας ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο π. Ματθαίο και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι "δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω η τίποτα παρακάτω από το καθήκον που πρέπει κάνουμε".

"Παραλάβε μια παράδοση την οποία πρέπει να συνεχίσουμε, η Μονή Βατοπαιδίου είχε το ένα πόδι στον ησυχασμό και το άλλο πόδι στην ιεραποστολή", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ.

omilia-1

omilia-2

omilia-3

omilia-4

omilia-5

omilia-6

omilia-7

omilia-8

omilia-10

omilia-11

omilia-12

omilia-13

omilia-14

omilia-15

omilia-16

Εμφανίσεις: 83117
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!