Στην Αθωνιάδα ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης (ΦΩΤΟ)

athoniada-16

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Σχολή επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιώαννης.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας έτυχε θερμής υποδοχής από τον έφορο Γέροντα Γεώργιο Βατοπαιδινό, τους Καθηγητές και τους μαθητές οι οποίοι τον καλωσόρισαν στην Σχολή.

Στη συνέχεια στον Ιερό Ναό της Σχολής τελέστηκε Δοξολογία, παρουσία του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου και της Συνοδείας του Πατριάρχη Αντιοχείας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας σε αίθουσα της Σχολής ο Πατριάρχης μεταξύ άλλων ανέφερε: "Σήμερα ήρθαμε εδώ σε εσάς για να ζητήσουμε τις προσευχές σας για την Συρία και το σύνολο της Μέσης Ανατολής."

"Ερχόμαστε από την γη του Εφραίμ του Σύρου, του Ιωάννη του Δαμασκηνού, του Ανδρέα και του Ιωάννη και του Πέτρου, αυτή η γη σήμερα βάφεται με αίμα", πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας τόνισε: "Ζητώ να προσευχηθείτε για τους εκτοπισμένους χριστιανούς, αλλά και τους απαχθέντες Μητροπολίτες Χαλεπίου, ζητώ να προσευχηθείτε για τους αθώους ανθρώπους που πληρώνουν με αίμα, ζητώ να από όλους να προσευχηθείτε για την ειρήνη."

"Ζητώ και τις προσευχές σας για το Λίβανο το οποίο μαραζώνει με τις αναταραχές και τις μάχες κατά των τζιχαντιστών" υπογράμμισε κλείνοντας ο Πατριάρχης Ιωάννης.

athoniada-1

athoniada-2

athoniada-3

athoniada-4

athoniada-5

athoniada-6

athoniada-7

athoniada-8

athoniada-9

athoniada-10

athoniada-11

athoniada-12

athoniada-13

athoniada-14

athoniada-15

athoniada-17

athoniada-18

Εμφανίσεις: 87505
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!