Δικαστική απόφαση για την Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Θεριστού στη Καλαβρία

OsiosIoannisTheristis03

ROMFEA.GR | Ήδη από τον Μάιο του 2010 δημοσιεύσαμε σχετικό άρθρο σχετικά με την τύχη του ιστορικού Μοναστηριού του 11ου αιώνος στην Καλαβρία με τον τίτλο Οριστικά σε Ρουμάνους η Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεριστού.

Δεχθήκαμε επιθέσεις, ειρωνικά σχόλια, "μην βιάζεστε, η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια...", μας κατηγόρησαν για βιασύνη και έλλειψη ενημέρωσης.

Στις 10 Ιανουαρίου 2013 (αριθμ. 90/2013/Αρ.Πρωτ.2658/2010) δημοσιεύτηκε η σύμφωνα με πληροφορίες αμετάκλητη απόφαση του 5ου Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας της Ιταλίας που απέρριψε οριστικά όλες τις αιτιάσεις που κατέθεσε ενώπιον Δικαστηρίων όλων των βαθμίδων, ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος σχετικά με το ζήτημα της ιστορικής Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεριστού της Καλαβρίας.

Για πρώτη φορά δικαστικοί παράγοντες της χώρας υποχρεώθηκαν, από τις πρωτοβουλίες του Μητροπολίτη Γενναδίου, να εξετάσουν την προσφυγή του εναντίον του Δήμου του Μπιβόντζι και κατ’ επέκτασιν εναντίον της ανθούσης Ρουμανικής Ορθόδοξης Μητρόπολης Ιταλίας, ένοχη ίσως για το γεγονός ότι κατόρθωσε να εγκαταστήσει στον Άγιο Ιωάννη το Θεριστή μια λειτουργούσα και αποτελεσματική κοινοβιακή αδελφότητα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες με την απόφαση του 5ου Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας απερρίφθη το αίτημα του Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Γενναδίου για καταβολή αποζημίωσης ύψους 70.000 ευρώ ως αποζημίωση για την Μητρόπολή του.

Σήμερα, δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννου του Θεριστού, με την απόφαση αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας τερματίστηκε η θλιβερή αυτή περίοδος των δικαστικών αντιπαραθέσεων και εκχώρηση της εποπτείας της Ιεράς Μονής στα πολιτικά δικαστήρια από την Καλαβρία στη Ρώμη, παρά την αντίθετη εισήγηση της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, (αποτελούμενη από Μητροπολίτη και τον Αρχιδιάκονο του Πατριάρχου) ήδη από το 2008.

Διαβάστε επίσης:

Εις μνημόσυνον αιώνιον, π. Κοσμά Αγιορείτου - Καλαβρού

π. Νείλος: «Τον συκοφάντη μου θα κρίνουν τα αρμόδια Δικαστήρια»

Εμφανίσεις: 129215
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!