Μητροπολίτης Λαγκαδά: «Το εν λόγω κείμενο εξυπηρετεί σκοπιμότητες»

lagkada

Δηλώσεις στον Αιμίλιο Πολυγένη

Την έντονη αντίδρασή του για την αναφορά στο πρόσωπό του, που κάνει η εφημερίδα "Παρόν", μέσω του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Αφορμή ήταν σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο ‘’Το προφίλ των «δώδεκα» της ΔΙΣ’’ το οποίο αναφερόμενο στο προφίλ του Μητροπολίτη Λαγκαδά, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για έναν Ιεράρχη «υπέρμετρα φιλόδοξο και ματαιόδοξο πέρα από τα συνηθισμένα».

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά μιλώντας στην Romfea.gr χαρακτήρισε το εν λόγω κείμενο ένα «άθλιο κατασκεύασμα», τονίζοντας επίσης ότι αυτό εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

«Εκφράζω την λύπη μου και αποδοκιμάζω το εκκλησιαστικό αυτό ύφος του ρεπορτάζ, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, εξυπηρετεί σκοπιμότητες, κύκλων οι οποίοι θέλουν να παρεμβαίνουν στα εκκλησιαστικά πράγματα και να δημιουργούν εντυπώσεις κατά τα ιδιοτελή τους συμφέροντα», ανέφερε στην Romfea.gr ο Μητροπολίτης Λαγκαδά.

Επίσης ο κ. Ιωάννης τόνισε: «Εκφράζω την εύλογη απορία μου, πως μια έγκριτη εφημερίδα δημοσιεύει με προχειρότητα και ελαφρότητα, σχόλια τα οποία θίγουν προσωπικότητες που εν λευκάνθησαν στην διακονία της Εκκλησίας;».

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, υπογράμμισε: «Πάντως επιφυλάσσομαι κατά παντός υπευθύνου, για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου».

Διαβαστέ εδώ το σχετικό δημοσίευμα: Το προφίλ των ''δώδεκα'' της ΔΙΣ

Εμφανίσεις: 87147
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!